Welke god wilde als eerste naar Luna?

Welke god wilde als eerste naar Luna?

De godin was ook bekend binnen de Romeinse mythologie waar ze bekend stond als ‘Luna’. Ze werd onder meer vereerd in tempels in Rome. Selene werd aanbeden tijdens nieuwe en volle maan.

Welke god wilde naar de maan?

Artemis is de godin van de jacht, de vrouwen en ook godin van de maan. Haar oudste functie was die van heerseres over het wild, een godentype dat vooral in de gebieden van het Midden-Oosten zeer verbreid was, maar reeds Homerus beschrijft haar als de jachtgodin.

Wat is een maangodin?

Een maangod of maangodin is een mythische of religieuze verpersoonlijking van de maan. Maangoden komen voor in verschillende culturen: Mah in de Perzische mythologie. Selene en maagd Artemis in de Griekse mythologie.

Wat is Selene?

Selene was de Griekse godin van de maan. Daarnaast kan het ook uit het Frans komen: dan betekent de naam ‘hemels’ of ‘goddelijk’.

Welke Romeinse god wilde als eerste naar de maan?

Diana, godin van de jacht Artemis is haar Griekse tegenhanger. De persoon: Diana was de Romeinse godin van de jacht, de maan en van geboorte (een taak die ze dus deelde met Juno). Het meest wordt ze geassocieerd met wilde dieren en bossen, en tevens met haar vermogen om met dieren te praten.

Welke Griekse goden zijn er?

De twaalf Olympische goden zijn: Zeus, heerser over hemel en aarde Hera, de zus en tevens vrouw van Zeus, Athena, de Griekse godin van de wijsheid, de wetenschap en de schone kunsten, Poseidon, de god van de zee, Demeter, godin van de vruchtbaarheid, Apollo, god van het licht, Artemis, de godin van de jacht, Hermes.

Wie is de god van de oorlog?

Ares was de god van de oorlog en het geweld. Hij was een zoon van Zeus en Hera. Bijna altijd was hij op stap met Eris, zijn zus en godin van de tweedracht.

Hoe heet de Romeinse maan godin?

Luna is de Romeinse godin van de maan. Ze is identiek aan de Griekse Selene. Net als Selene vaak wordt beschouwd als gelijk aan de Griekse Artemis, wordt Luna als gelijk beschouwd aan de Romeinse Diana.

Waarvan was Mars de God bij Romeinen?

Mars was de Romeinse god van de oorlog, maar had daarnaast ook nog enkele vruchtbaarheidsfuncties. Hij was bekend bij alle Italische volkeren. Hij was de zoon van Juno (de koningin der goden) en Jupiter, de vader der goden (of van Juno alleen, bezwangerd met behulp van een magische bloem).

Wat zijn de belangrijkste Griekse goden?

Olympiërs

  • Zeus – oppergod, god van het hemelrijk, de lucht en het weer en de donder.
  • Hera – godin van het huwelijk en het gezin.
  • Poseidon – god van de zeeën, aardbevingen en paarden.
  • Demeter – godin van de landbouw en het graan.
  • Hestia – godin van de huiselijkheid en het haardvuur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven