Welke godsdienst brachten de Spanjaarden naar Mexico?

Welke godsdienst brachten de Spanjaarden naar Mexico?

Je hebt al gezien dat de Spanjaarden het christendom naar Amerika hebben gebracht. Maar niet alleen Europeanen hebben hun godsdienst verspreid. Ook de Arabieren hebben dat gedaan met hun godsdienst: de islam.

Hoe versloegen de conquistadores de Azteken en Inca’s?

De Conquistadores sloten bondgenootschappen met indiaanse volkeren om weer andere indianen te overwinnen. In Mexico leefde in die tijd de Azteken. Toen de Azteekse beschaving aan het top punt stond kwamen de Spanjaarden. In 1521 versloegen de Spanjaarde de Azteken en de beschaving werd vernietigd.

Welk indiaans volk werd in 1521 door de Spaanse?

[geschiedenis 1450 1815] Indiaanse stam die vanaf het eind van de twaalfde eeuw over Mexico en andere delen van Midden-Amerika heerste. Zij bouwden een rijk op met een hoge beschaving dat in 1521 door de Spaanse veroveraar Cortez werd vernietigd. Zie ook conquistadores.

Wie veroverde Mexico?

500 jaar geleden veroverde Spanje Mexico waarmee een einde kwam aan de beschaving van de Azteken | In beeld. Na een beleg van drie maanden veroverden de Spaanse conquistadoresonder aanvoering van Hernan Cortés op 13 augustus 1521 de stad Tenochtitlan. In Beeld.

Hoe veroverden de Spanjaarden een stad?

In 1519 zette Hernán Cortés voet aan wal en stichtte aan de Mexicaanse golfkust de stad Veracruz. Hij trok vergezeld door een paar honderd man het binnenland in. Nadat hij in een veldslag een leger van Tlaxcala versloeg, besloot deze staat zich bij de Spanjaarden aan te sluiten.

Hoe kwam er een eind aan de Azteekse beschaving?

Omwille van de onmacht om de ziekte te overwinnen, stortte het Azteekse verzet in. Hun tempels werden verwoest en hun godenbeelden verbrand. Hun steden werden tot de grond toe verbrand en hun beelden in stukken gehakt. Net als de Olmeken en de Tolteken vóór hen, stierf hun beschaving door catastrofes en geweld.

Hoe kwam het dat het Azteekse volk werd verslagen?

Cortes besloot Montezuma te gijzelen. De Spanjaarden sloegen de beelden van de goden stuk en verboden de mensenoffers. Toen Cortes niet meer in Tenochtitlan was (er was een Spaanse expeditie aangekomen om hem te arresteren) brak er chaos uit toen de achtergebleven soldaten een Azteekse ceremonie wilden verhinderen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven