Welke groep vermenigvuldigen?

Welke groep vermenigvuldigen?

In groep 4 breiden kinderen hun rekenvaardigheden uit groep 3 verder uit. Zo leren zij optellen en aftrekken met grotere getallen en oefenen ze bij het klokkijken met kwartieren. Ook krijgen kinderen in groep 4 nieuwe rekenonderdelen aangeboden, zoals de tafels (vermenigvuldigen) en redactiesommen (verhaaltjessommen).

Hoe noem je vermenigvuldigen?

Het resultaat van de vermenigvuldiging, het getal 432, is het product van vermenigvuldiger 18 en vermenigvuldigtal 24. Omdat vermenigvuldigen commutatief is, 18 × 24 = 24 × 18, worden vermenigvuldiger en vermenigvuldigtal beide ook wel met factor aangeduid.

Welke groep leren schrijven?

Groep 2. Je kind wordt al spelend voorbereid op het leren lezen, schrijven en rekenen dat in groep 3 gebeurt. Het voorbereidend rekenen is verpakt in herkenbare verhaaltjes. Je kind leert om samen te werken en te spelen, maar ook om dat alleen te doen.

Welke tafels leer je in groep 3?

Kinderen starten veelal met het aanleren van de tafelsommen van de tafels van 1, 2, 5 en 10. Vervolgens komen de tafels van 3, 4, 6, 7, 8 en 9 aan bod. Als kinderen deze tafels beheersen kunnen ze de overstap maken naar het oefenen met de tafels van getallen boven de 10.

Wie heeft de tafels bedacht?

Tijdens de Oudheid maakten verschillende grote beschavingen gebruik van tafels. In Egypte nam dit de vorm aan van stenen vlakken, die werden gebruikt om spullen op te plaatsen. Het waren de Grieken en de Romeinen die als eerste van hun tafels aten.

Hoe kan je cellen vermenigvuldigen?

Om getallen te kunnen vermenigvuldigen binnen Excel, maak je gebruik van het symbool *. Wil jij bijvoorbeeld het getal 4 vermenigvuldigen met het getal 2, dan voer je de formule =4*2 in en zal Excel automatisch de uitkomst 8, in de betreffende cel tonen.

Wat is een maal rekenen?

Als je een keersom maakt, ga je de getallen met elkaar vermenigvuldigen. Je hebt 4 keer een zakje van 3 snoepjes. Hier kun je de keersom bij maken: 4 x 3 = 12. Dit is een lange erbijsom en het duurt lang om dit uit te rekenen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven