Welke grondstof is het meeste waard?

Welke grondstof is het meeste waard?

Iets waardevols is volgens het gezegde z’n gewicht in goud waard. Maar goud mag dan wel een goede investering zijn, de duurste stof ter wereld is het zeker niet. Op de lijst van 19 meest waardevolle stoffen ter wereld komt goud na onder andere schoonheidscrèmes, diamanten en drugs.

Welk edelmetaal is het meeste waard?

Platina. Goud mag dan beschouwd worden als het meest waardevol van alle metalen, maar wist je dat platina (Pt) 60 maal zeldzamer is? Daarnaast is platina zuiverder, sterker en het heeft een hogere dichtheid dan goud. Platina is een metaal dat van zichzelf wit is en door zijn duurzaamheid zeer geschikt om te dragen.

Wat is het duurste materiaal ter wereld?

Californium 252 – $27 miljoen per gram.

Wat is het meest waard?

beschouw je de waardering van de valuta is dat de koeweitse dinar. Is het criterium wat je ermee kunt kopen/inwisselbaarheid , dan is het de US dollar. Bedoel je de meest waardevolle munt, dan is het de 1794/1795 zilveren/koperen munt met de golvende haren. 1 Munt is in 2013 geveild voor 1 miljoen US$.

Wat zijn belangrijke grondstoffen?

De belangrijkste grondstoffen die onder de noemer energie vallen komen aan bod, namelijk crude olie, brent olie, aardgas en uranium. De tweede categorie die behandeld wordt zijn de (edel)metalen. Hierbij kunt u denken aan goud, zilver en koper.

Wat is de zeldzaamste grondstof?

Ongeveer 16.100 dollar of ruim 13

Welke edelmetalen zijn er?

Edelmetalen

  • Platina.
  • Goud.
  • Zilver.
  • Rodium.
  • Osmium.
  • Palladium.
  • Iridium.
  • Ruthenium.

Waarom is platina duurder dan goud?

Waarom is platina duurder dan goud? Meer dan 1.000 ton goud wordt elk jaar gedolven. Van platina word per jaar slecht 150 ton gedolven. Deze schaarsheid maakt platina meestal duurder dan goud.

Wat is de duurste metaal?

Het edelmetaal rhodium, dat de auto-industrie gebruikt om uitstootgassen te filteren, is op dit moment het duurste edelmetaal.

Wat is het duurste specerij ter wereld?

Saffraan is de duurste specerij ter wereld.

Wat is het rijkste bedrijf aller tijden?

De VOC was in 1637 op de beurs 78 miljoen gulden waard. Als je dat omrekent naar nu, dan zou dat 7,9 biljoen dollar zijn, zo’n 6,7 biljoen euro. Daarbij is gerekend met een inflatie van iets meer dan 3 procent per jaar. De VOC was verreweg het grootste beursgenoteerde bedrijf dat ooit heeft bestaan.

Wat is het rijkste bedrijf?

Fortune houdt al jaren een lijst met de vijfhonderd grootste bedrijven ter wereld bij. Daarbij kijkt het blad naar de omzet in het afgelopen boekjaar. Met een omzet van 523 miljard dollar is retailbedrijf Walmart voor het achtste jaar op rij de nummer een.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven