Welke hulpmiddelen zijn er voor mensen met een visuele beperking?

Welke hulpmiddelen zijn er voor mensen met een visuele beperking?

Om zo zelfstandig mogelijk te leven, maken veel mensen met een visuele beperking gebruik van hulpmiddelen. De geleidehond en de taststok zijn de bekendste hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo zijn er veel verschillende ‘low vision’ hulpmiddelen.

Wat is een visueel hulpmiddel?

Inzet van visualisering in een presentatie als ondersteuning bij je verhaal. Denk aan het gebruik van PowerPoint of Prezi, maar ook een bord, de flip-over, kaarten, voorwerpen, maquettes en objecten.

Welke tablet voor slechtzienden?

De SimTab beschikt over spraakondersteuning en heeft een zoomfunctie. Daarnaast is het toestel al uitgerust met een applicatiepakket zoals: de Daisylezer van Aangepast Lezen, een loep en een applicatie die afbeeldingen omzet naar gesproken tekst.

Welke tv voor slechtzienden?

Naast de aanpassingen die de zenders kunnen uitvoeren, zoals audiodescriptie of ondertiteling tegen een contrastrijke achtergrond, kan de slechtziende persoon die tv wil blijven kijken allereerst best kiezen voor een LED tv met flat screen, en bij voorkeur met een zo groot mogelijk scherm.

Wat hebben blinden nodig?

Ze leren met hun ‘blindheid’ om te gaan. Hun andere zintuigen leren ze vaak zó goed te gebruiken dat je niet gelooft dat ze blind zijn. Het is ook niet waar dat blinden niets hebben aan computer, televisie of gameboy en Nintendo DS. Ze kunnen soms zelfs héél goed met dat soort apparaten omgaan!

Wat is Bartimeus?

Bartiméus biedt onderwijs en onderwijsbegeleiding aan slechtziende en blinde kinderen. EduVip biedt digitale ondersteuning aan het onderwijs van leerlingen en studenten met een visuele beperking, zowel binnen het speciaal onderwijs als binnen het regulier onderwijs.

Welke smartphone voor slechtzienden?

Een firma die speciale toestellen levert voor slechtzienden en blinden is Doro Claria. De Doro 820 Claria en de mini-versie ervan zijn toestellen waarmee een visueel beperkte gebruiker prima uit de voeten kan, vanwege het ergonomische design, het extra sterke en heldere geluid, een betere grip en de grotere toetsen.

Hoe kijken blinden tv?

Programma’s volgen op tv is voor blinden en slechtzienden moeilijk. Slechtzienden kunnen de beelden doorgaans nog wel zien maar de ondertiteling niet meer. Blinden zijn uiteraard volledig aangewezen op het geluid. Audiobeschrijving bij een programma lost dat probleem op, maar wordt nog niet altijd aangeboden.

Wat kost een vo box?

Makkelijk te bestellen. De Vo-box kan je via de bestelknop eenvoudig bestellen. De Vo-box kost €399,- inclusief verzendkosten en btw.

Wat kan een blinde wel en niet?

Hoe kunnen blinden en slechtzienden de weg vinden? Mensen die goed kunnen zien, oriënteren zich op herkenningspunten, zoals gebouwen en straatnaamborden. Ook slechtziende mensen kunnen dit vaak nog wel, al gaat het al wel een stuk moeilijker. Blinde mensen vinden de weg door herkenningspunten uit hun hoofd te leren.

Hoe voelen blinde mensen zich?

Vaak gaat blindheid gepaard met onzekerheid, jezelf niet meer zijn, vermoeidheid en je afhankelijk voelen. Het kan fijn zijn om hier hulp bij te krijgen. Bartiméus biedt begeleiding bij het verwerken, accepteren en omgaan met uw visuele beperking.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven