Welke kabel voor PC?

Welke kabel voor PC?

Op de voor- en achterzijde van een pc en aan beide zijkanten van een laptop zijn er nogal wat aansluitingen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan hdmi, dvi, vga, displayport, usb, ethernet, eSata, en s/pdif.

Wat is een USB kabel?

Universal serial bus (universele seriële bus), meestal aangeduid met het initiaalwoord USB, is een standaard voor de aansluiting van randapparatuur op computers. Het vervangt de langzamere parallelle en seriële poorten, voornamelijk doordat de snelheid van gegevensoverdracht met USB veel groter is.

Welke aansluiting heeft mijn pc?

Eenvoudig een tweede beeldscherm aansluiten

Aansluiting computer/laptop: Aansluiting beeldscherm: Geschikte kabel:
DisplayPort DVI DisplayPort naar DVI
USB A HDMI USB A naar HDMI
USB A VGA USB A naar VGA
USB A DVI USB A naar DVI

Hoeveel soorten USB zijn er?

Verschillende soorten USB aansluitingen

  • USB Type A. Type A is de standaard klassieke USB aansluiting.
  • USB Type C. USB Type C is de nieuwste standaard aansluiting voor Android smartphones.
  • Micro USB.
  • Mini USB.
  • Apple Lightning.
  • 30-pin aansluiting.

Welke kabels heb ik nodig?

Wanneer welke elektrakabel?

Toepassing Binnen
installatie in de muur VD-draad in elektrabuis fase-, nul- en aardedraad 2.5 mm² schakeldraad 1.5 mm²
(huishoudelijk) apparatuur huishoudkabel
zwaar apparatuur rubberkabel
vochtige ruimtes, kabel vast gemonteerd XMvK, YMvK bv. badkamer (niet in de muur)

Waar is een USB kabel voor?

Met usb-kabels is het mogelijk om allerlei apparaten met de computer te verbinden. Ook worden ze gebruikt om onder meer smartphones, tablets en e-readers op te laden. Ze zijn er in verschillende varianten.

Waar gebruik je een USB voor?

Al sinds de jaren negentig is de USB-aansluiting niet weg te denken bij laptops of desktopcomputers. Het is de meest gangbare manier om bijvoorbeeld een toetsenbord, muis of een externe harde schijf aan te sluiten. Ook andere apparaten zoals spelcomputers en smartphones maken gebruik van deze technologie.

Heeft een PC een HDMI aansluiting?

Er zijn diverse aansluitingen op verschillende pc’s, maar DisplayPort, HDMI, DVI en VGA zijn de meest voorkomende soorten aansluitingen.

Hoe moet je een computer aansluiten?

Pak de muis uit en bepaal of deze een USB- of PS / 2-connector gebruikt. Als er een USB-connector gebruikt wordt, sluit u deze aan op een van de USB-poorten aan de achterkant van de computer. Als er een PS / 2-connector gebruikt wordt, sluit u deze aan op de groene muispoort aan de achterkant van de computer.

Wat is USB 3.0 Male?

De USB type A heeft drie varianten, namelijk USB-A 2.0, USB-A 3.0 en USB-A 3.1. De 2.0 versie van USB is heeft de langzaamste data-overdracht, namelijk 480 Mbit/s. Doordat deze kabel maar 4 aders bevat is de snelheid veel lager dan de 3.0 versie van USB-A. Deze 3.0 versie heeft namelijk een snelheid van 5 Gbit/s.

Welke USB kabel?

Alleen voor laptops heb je een kabel nodig die meer dan 60 watt aankan. Opladen via Power Delivery doe je met een speciale usb C snellaadkabel. Voor iPhones gebruik je een usb C naar Lightning kabel. Voor andere smartphones, bepaalde iPads (zoals de Pro serie) en laptops heb je een usb C naar usb C kabel nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven