Welke kabels voor speakers?

Welke kabels voor speakers?

Speakerkabels kunnen, afhankelijk van hun soort en kabeldikte, grote vermogens aan die op kunnen lopen tot een paar duizend Watt….Het belang van de kwaliteit en dikte van luidsprekerdraad!

Vermogen Lengte Dikte
(minder dan) 500 Watt 10 meter 1.5 mm2
500 / 750 Watt 20 meter 2.5 mm2
750 / 1000 Watt 10 meter (voldoende) 2.5 mm2
1000 Watt ( of meer ) 20 meter ( minimaal ) 4.0 mm2

Wat is de beste luidsprekerkabel?

De meeste luidsprekerkabels zijn van koper omdat het een zeer goede geleider van elektriciteit is. Zo kan de luidspreker zijn volle vermogen uitoefenen en de beste geluidskwaliteit hebben.

Welke dikte kabel voor versterker?

Voedingskabels van de juiste dikte zijn erg belangrijk: Om versterker(s) hun maximaal vermogen te laten leveren….Welke voedingskabel heb ik nodig?

Stap 3: Maximale waarde van de zekering bij gekozen kabeldoorsnede
mm2 AWG Zekering [A]
0,75 18 7,5
1 17 10
1,5 15 15

Waarom dikke speakerkabels?

Een luidsprekerkabel vormt de verbinding tussen een versterker en een luidspreker. De weerstand van de luidsprekerkabel is echter wél belangrijk. Dikke kabels zijn beter dan dunne, en korte beter dan lange, maar het gaat daarbij niet om het vermogensverlies dat in dunne kabels optreedt.

Hoe lang mag een luidsprekerkabel zijn?

* Maximale lengte van de kabel : In het algemeen wordt 15 meter als maximale lengte genoemd, langere kabels zullen invloed hebben op de hoge tonen weergave.

Hoe lang mogen luidsprekerkabels zijn?

Luidsprekerkabels mogen niet te lang zijn. Een kabel van twee of vier meter maakt niet zoveel uit, als ze maar niet te lang zijn. Te lange kabels veroorzaken namelijk signaalverlies. Over het algemeen adviseren wij om geen kabels van langer dan 15 meter te gebruiken.

Wat zijn de beste banaanstekkers?

Wij gaan graag voor goede kwaliteit en raden daarom ook de Nakamichi banaanstekker aan. Deze banaanstekker is degelijk en zorgt voor goed contact. Je kan luidsprekerdraad tot wel 4mm² aansluiten op deze pluggen. Door zijn vergulde stekker ideaal tegen oxideren en een voor goed contact.

Hoe dik moet een voedingskabel zijn?

LET OP!

Stroomsterkte in Ampère (A) Aderdikte in millimeters Langer dan 25 m
0 A – 10 A 1 mm2 1,5 mm2
10 A – 16 A 1,5 mm2 2,5 mm2
16 A – 25 A 2,5 mm2 4 mm2
25 A – 32 A 4 mm2 6 mm2

Waarom luidsprekerkabel?

Een luidsprekerkabel is gemaakt om een elektrisch signaal te transporteren. Een stukje data dat via je speakers als muziek wordt weergegeven. Daarvoor wordt in de basis en gezien de prijs en eigenschappen meestal koper gebruikt, maar bijvoorbeeld ook zilver, een zilver-goudlegering of zelfs koolstof.

Hoe lang speakerkabel?

Je kunt dus met een gerust hart voor iedere speaker de juiste lengte afknippen. Zorg wel dat je niet te dunne kabels neemt, zeker als de kabels wat langer moeten zijn. 2.5 mm2 is meestal goed genoeg. Als het gaat om hele lange kabels dan kun je beter 4 mm2 nemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven