Welke kachel heeft het hoogste rendement?

Welke kachel heeft het hoogste rendement?

Hoe hoog het rendement is, hangt voornamelijk af van het soort kachel, maar ook van jouw stookgedrag. Moderne houtkachels zijn tegenwoordig voorzien van een aanzienlijk rendement tussen de 70 en 85%. Een tegel- of speksteenkachel behaalt maar liefst een fors rendement van 80-90%.

Wat is het rendement van een openhaard?

Een open haard haalt gemiddeld slechts 15% rendement, omdat de haard juist veel warmte verliest door de schoorsteen en niet zo’n hoge temperatuur bereikt. Een recente houthaard of kachel haalt gemiddeld een rendement van zo’n 70 à 80%.

Is een houtkachel rendabel?

Voordelen. Een houtkachel geeft niet alleen een sfeervol vlammenspel maar ook erg veel warmte. Een recente houtkachel kan een rendement van zo’n 75% halen. Bij een speksteenkachel kan het rendement zelfs oplopen tot 90%.

Hoe werkt een hoog rendement houtkachel?

De verbeteringen bij de kachels met een hoog rendement zitten vooral aan de binnenkant. De brandkamer heeft namelijk een andere indeling. Hierdoor gaat de rook nog een keer door het vuur, waardoor alle deeltjes verbrand worden. Dit levert extra warmte op.

Welke houtkachel geeft de meeste warmte?

De meeste kachels hebben een rendement van tussen 75 en 80%. Moderne houtkachels van gerenomeerde merken hebben een rendement van zo rond de 85%. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Contura 850 of de spekstenen Altech Eclips. Een kachel met een uitzonderlijk hoog rendement is de Walltherm Königsspitze.

Wat is de beste inbouw houtkachel?

2. Dit zijn de beste houtkachels van 2021

Columns One Four
1. Invicta Fifty Standing 4. Dal Zotto Carlotta Forno 13
Beste prijs € 2500,- € 2599,-
Type Houtkachel Houtkachel met oven
Gewicht 183 210

Waarom klep in kachelpijp?

Een afsluitklep wordt gebruikt om het rookkanaal te sluiten wanneer de haard niet aan staat of om het vuur te temperen. Vroeger werd een afsluitklep veel gebruikt omdat kachels en haarden niet goed te regelen waren. Als de open haard dan te hard brandde, werd met behulp van de afsluitklep de trek verminderd.

Is een houtkachel goedkoper dan CV?

Een houtkachel kan op twee manieren besparen. Namelijk op de uitstoot van CO2 en jouw energierekening. In tegenstelling tot het stoken van gas kan een houtkachel 100% besparen, aangezien deze CO2-neutraal kunnen zijn. Op jouw energierekening is een besparing van wel 50% mogelijk.

Wat is een goede houtkachel?

Op nummer 1: de Jøtul F105. Dit model valt op. Deze kachel is het bewijs dat Jøtul als geen ander houtkachels uit gietijzer kan maken. Een prachtig en goed brandende kachel met een geheel eigen Scandinavisch ontwerp.

Wat is de beste kachel?

De Invicta kachel Fifty Standing is volgens ons de beste houtkachel voor woningen met een woonruimte van 200 tot 240 m³. Het heeft een lage CO-uitstoot en een mooi rendement van 76%.

Welke soort kachel kiezen?

Houthaarden en -kachels hebben in principe altijd een open verbrandingssysteem. Het is belangrijk om te weten dat, wanneer je kiest voor een houthaard of kachel, een goede ventilatie van de woning vereist is. Wanneer de woning goed wordt geventileerd, kun je in principe altijd een houthaard of kachel plaatsen.

Wat is het beste merk houtkachel?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven