Welke kant draag je een ring?

Welke kant draag je een ring?

Welke ring wordt waar gedragen? In Nederland wordt over het algemeen de verlovingsring gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. Trouwringen worden meestal gedragen aan de ringvinger van de rechterhand.

Hoe kun je ringen dragen?

In de meeste Westerse landen worden trouw- en verlovingsringen aan de ringvinger gedragen. Hiervoor wordt meestal de linkerhand gekozen. Als je niet de indruk wilt wekken dat je getrouwd bent, maar je wilt wel graag een ring aan je ringvinger dragen, draag die dan aan je rechterhand.

Hoe strak moet ring zitten?

Een ring zit goed wanneer deze comfortabel aanvoelt. Hij moet strak genoeg zitten, zodat de ring niet van je vinger afrolt, maar tegelijkertijd niet te strak zodat je het idee hebt dat je vinger afknelt.

Hoe dragen mannen een ring?

Een verlovingsring draagt men vaak aan de rechterhand, een trouwring vaak aan de linkerhand. Wil jij een ring dragen als accessoire en fashion statement, dan zijn er geen strikte richtlijnen. Wel wordt de rechterhand vaak gezien als de actieve hand.

Welke kant draag je een vriendschapsring?

Doe de ring om zijn/haar vinger. De meeste mensen dragen een vriendschapsring aan de middelvinger van de linkerhand, of aan de ringvinger van de rechterhand.

Welke vinger ring heren?

In het bijzonder een trouwring aan de linkerhand. Er zijn geen regels die aangeven dat dit per se moet. Je kunt een trouwring dragen om welke vinger je maar wilt, of er helemaal geen dragen. Als je er echter een ring aan je ringvinger draagt, zullen de meeste mensen aannemen dat je getrouwd bent.

Hoe draag je een ring met initialen?

Draag bijvoorbeeld de zegelring met initial om je ringvinger en de open initiaal ring om je middelvinger. Sommige ringen met letter zijn in maat verstelbaar waardoor ze om alle vingers te dragen zijn. Zo kun je gemakkelijk verschillende variaties van jouw ringparty maken.

Hoeveel ringen draag je?

Hoeveel ringen je draagt, ligt helemaal aan jouw stijl en het moment. Zelf zijn wij groot fan van meerdere ringen combineren. Wil je meerdere ringen dragen en het toch subtiel houden, draag dan bijvoorbeeld aan de ene hand twee ringen (ringvinger en middelvinger) en aan de andere hand één ring (ringvinger).

Hoe weet je of een ring te groot is?

Manier 1. Maandverband

  • Pak je ring erbij en een maandverband. Meet de grote van je ring en knip dit oppervlak uit je maandverband.
  • Plak dit stukje maandverband in je ring.
  • Meet of dit genoeg is.
  • Zorg ervoor dat je ring niet nat wordt, dus bij het handen wassen kun je het beste je ring even af doen.

Hoe krijg je een ring af die te strak zit?

Dompel je hand, waar de te krappe ring om zit, onder in koud water. Let op: gebruik geen ijskoud water, het moet niet pijnlijk worden! Laat je hand er enkele minuutjes in liggen. En probeer vervolgens weer door langzaam de ring te draaien, deze weer van je vinger af te trekken.

Welke vinger draagt een man een ring?

Kun je slapen met een ring om?

Veel mensen houden hun sieraden om tijdens het slapen, maar juist in de nachtelijke uren kun je veel bewegen en zelfs vast komen te zitten met bijvoorbeeld een armband of ketting. Wij raden daarom altijd aan sieraden af te doen als je naar bed gaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven