Welke klimaten heeft Zweden?

Welke klimaten heeft Zweden?

Het weerbeeld en klimaattype komen hier redelijke overeen met dat van Nederland. Het middelhoge deel van Centraal Zweden (Svealand) heeft een gematigd landklimaat (type Dfb) en de noordelijke helft van Zweden heeft een koel landklimaat (type Dfc). In de bergen heerst een hooggebergteklimaat (type EH).

Hoe koud kan het worden in Zweden?

De winters in het zuiden van Zweden zijn mild terwijl het noordelijke deel zeer koud is met temperaturen die kunnen dalen tot wel -25 graden. In vrijwel het hele land valt er in de winter redelijk veel sneeuw. In de bergen zorgt dit voor mooie plaatjes en goede skipistes.

Hoe is het weer in Zweden in mei?

De temperaturen in Zweden in mei liggen aan de wat koudere kant met temperaturen tussen de 7°C en 15°C graden. Breng zeker een warme jas mee in mei! Er zijn veel dagen met regen in mei in Zweden. Zweden verwacht gemiddeld 15 tot 22 dagen regen, dus neem zeker een waterdicht jack mee om deze maand droog te blijven!

Hoeveel graden in Zweden juli?

De hoogste gemiddelde temperatuur in Zweden is 21°C in juli en de laagste is -1°C in januari.

Is het in Zweden altijd licht?

Zweden kent dezelfde tijdszone als Nederland. De zomermaanden in Zweden staan bekend om hun vele uren daglicht, terwijl het in de wintermaanden in sommige noordelijke delen helemaal niet licht wordt.

Hoe zijn de zomers in Zweden?

Zweden is een gigantisch groot en langgerekt land en kent daardoor meerder klimaatzones. In de zomermaanden schommelt de temperatuur zo tussen de 13 en 17 graden, waarbij Lapland in het hoge noorden tekent voor de dertien graden en het in de omgeving van Stockholm en zuidelijker een stuk warmer is.

Hoe warm zijn de zomers in Zweden?

Gemiddelde temperatuur In de zomermaanden schommelt de temperatuur zo tussen de 13 en 17 graden, waarbij Lapland in het hoge noorden tekent voor de dertien graden en het in de omgeving van Stockholm en zuidelijker een stuk warmer is. Februari is gemiddeld de koudste maand in Zweden.

Waar is het beste weer in Zweden?

In het zuiden vind je een gematigd zeeklimaat, waardoor de zomers over het algemeen vrij warm zijn. In het noorden en in Midden-Zweden vind je een landklimaat, waardoor de zomers warm en winters koud zijn. In het uiterste noorden vind je Zweeds Lapland, waar het voornamelijk in de winters heel erg koud kan worden.

Hoe lang is het donker in Zweden?

Door de noordelijke ligging van Zweden varieert de daglengte enorm. Gedurende de nachten tussen half mei en half juli wordt het nergens helemaal donker. Op de poolcirkel gaat de zon rond 21 juni niet onder en naarmate men verder boven de poolcirkel komt, wordt de periode waarin de zon niet onder gaat steeds langer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven