Welke klimaten zijn er in Zwitserland?

Welke klimaten zijn er in Zwitserland?

Het lager gelegen gedeelte van Zwitserland heeft een landklimaat, het zuiden van Zwitserland heeft een mediterraan klimaat en in de bergen heerst een hooggebergteklimaat. Hieronder vindt u klimaattabel met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Zwitserland.

Waar is het het warmst in Zwitserland?

De warmste plek is Lugano aan de zuidkant van de Alpen, maar nog wel grondgebied van Zwitserland. Hier is de gemiddelde jaartemperatuur 11,3 graden.

Waar is het mooi weer in Zwitserland?

De zomers zijn in de valleien warm met helder weer. In de bergen zijn de winters relatief zonnig en het kan er aangenaam warm aanvoelen. Aan de zuidkant van de Alpen ligt de warmste plek van Zwitserland: Lugano, daar, en in Geneve is het zomers overdag rond de 25°C.

Wat voor klimaat heeft Oostenrijk?

In de lager gelegen gebieden van Oostenrijk heerst over het algemeen een klimaat dat erg neigt naar een zeeklimaat. De temperaturen liggen in de zomer rond de 23-24°C. In het oosten en zuiden van Oostenrijk kan een gematigd Middellands Zeeklimaat voorkomen, met warme zomers en relatief weinig regen.

Hoe is het weer in Zwitserland in september?

De gemiddelde temperatuur in Zwitserland in september is 20° / 9° graden. Er zijn gemiddeld 13 dagen met regen in Zwitserland in september. Het weer in Zwitserland in september is Goed. Er zijn gemiddeld 0 dagen met sneeuw in Zwitserland in september.

Waar is het mooi weer in Italië?

In juli en augustus is het in heel Italië erg warm. In deze periode zijn vooral Sicilië en Sardinië aanraders, met ontzettend lekker weer voor een zonvakantie: het mediterrane klimaat zorgt er voor temperaturen richting de 30 graden en ook de zee is in deze maanden heerlijk om in te zwemmen.

Waar is het altijd mooi weer in Frankrijk?

Marseille en Aix-en-Provence scoren elk jaar hoog in het klassement van de zonnigste steden van Frankrijk, onder andere dankzij de mistral die veel bewolking verjaagt. Liefhebbers weten dat de zon ’s zomers ook goed te voelen is langs de kust van de Bouches du Rhône – in de mooie calanques bijvoorbeeld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven