Welke landen behoren tot het Britse Gemenebest?

Welke landen behoren tot het Britse Gemenebest?

Het Verenigd Koninkrijk zelf is tevens onderdeel van de Gemenebest van Naties en ook landen als Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, India, Nigeria en Zuid-Afrika. De Britse koning(in) is het hoofd van de Gemenebest. Dit betekent niet dat ze elk land ook staatshoofd is.

Waar is het Gemenebest?

Commonwealth (Verenigde Staten), deel van de officiële naam van de Amerikaanse staten Kentucky, Massachusetts, Pennsylvania en Virginia. Gemenebest (eilandgebied van de Verenigde Staten), benaming voor de eilandgebieden van de Verenigde Staten.

Hoe is het Gemenebest ontstaan?

11 december 1931
Gemenebest van Naties/Opgericht

Welk Gemenebest lid wil verder als republiek?

Barbados heeft opnieuw het voornemen om een republiek te worden. Nu is de Britse koningin Elizabeth nog staatshoofd, maar daar wil de Caribische eilandstaat vanaf, bleek uit de troonrede die gisteren werd uitgesproken.

Welke landen vallen onder koningin Elizabeth?

Toen Elizabeth gekroond werd tot vorstin werd zij koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Pakistan, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Ceylon en Australië. Tegenwoordig zijn Zuid-Afrika, Ceylon (als Sri Lanka) en Pakistan allemaal onafhankelijke republieken. Zij erkennen haar niet meer als staatshoofd.

Wat is het Gemenebest?

De dikke VanDale geeft een algemene betekenis bij het woord gemenebest: ‘een samenwerkingsverband van soevereine staten’. Het woord kent dan ook heel veel toepassingen. Het Gemenebest van Onafhankelijke Staten bijvoorbeeld, is een los verbond tussen onafhankelijke ex-Sovjetstaten.

Waarom Gemenebest?

Het Gemenebest werd in 1931 opgericht en omvat voormalige Britse kolonies. Die hangen samen rond de Engelse taal, wat economische en culturele samenwerking en principes zoals democratie en vrijheid. Er zijn overigens ook republieken lid van het Gemenebest en die hebben dus geen monarch als staatshoofd.

Wat zijn de GOS landen?

Het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) bestaat uit de landen van de voormalige Sovjet-Unie, met uitzondering van de Baltische staten (nooit lid geweest) en Georgië (in 2008 uitgetreden).

Is Barbados onafhankelijk?

Onafhankelijkheid. In 1885 werd Barbados een onafhankelijke kolonie binnen het Britse Rijk, in plaats van één kolonie te vormen met meerdere landen in de Caribische Zee. Op 30 november 1966 werd Barbados onafhankelijk en werd het een onderdeel van het Gemenebest van Naties.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven