Welke landen grenzen aan Thailand?

Welke landen grenzen aan Thailand?

Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Wat zijn de buurlanden van Thailand?

Vaccinatieadvies voor de buurlanden van Thailand. Thailand grenst aan de landen Maleisië, Laos, Cambodja en Myanmar (Birma).

Waar wonen de meeste mensen in Thailand?

Bevolking Thailand De bevolking in Thailand is ongelijk verdeeld, de meeste Thai wonen in de (omgeving van) grote steden. Bangkok is de dichtstbevolkte stad van Thailand met zes miljoen inwoners.

Welke bevolkingsgroep woont er in het westen van Thailand?

Bevolking van Thailand De overige groepen zijn de Maleiers in het zuiden (4 procent) en de diverse bergvolken (Chao Khao of hilltribes) in het noorden en westen van Thailand, zoals de Karen, Yao, Meo, Lahu, Lisu en Akha.

Hoeveel steden heeft Thailand?

Thailand kent slechts één echt grote stad: Bangkok. Deze hoofdstad is een enorme metropool waar inmiddels ruim acht miljoen inwoners wonen. Behalve deze miljoenenstad zijn er verder geen steden in Thailand die erg groot zijn. Bij een kwart miljoen inwoners houdt het vaak al op.

Wat is de cultuur van Thailand?

De Thaise cultuur is gevormd door vele invloeden uit onder andere China, Laos, Birma, Cambodja en India. De nationale godsdienst van Thailand is het Theravada boeddhisme en is belangrijk voor de moderne Thaise identiteit.

Wat is het geloof in Thailand?

Naar schatting is 95 procent van de bevolking boeddhist, daarnaast zijn er aanhangers van de islam, hindoeïsme, taoïsme, confucianisme en animisme.

Hoeveel eilanden Thailand heeft?

Thailand heeft grofweg zes eilandengroepen. Klik op een eilandengroep voor meer informatie: Eilanden nabij Bangkok (Koh Samet) Oostelijke Golf van Thailand (Koh Chang)

Wat is de naam van de meest noordelijk gelegen stad in Thailand?

Mae Sai is de noordelijkste plaats van Thailand en een belangrijke grensovergang met Myanmar (Birma).

Waar zijn de meeste dorpen en steden in Thailand?

Bangkok is de enige miljoenenstad van Thailand. Er wonen ruim 5 miljoen mensen in de stad en hierbij kun je nog de enorme stroom aan toeristen bij optellen.

Wat is de grootste stad van Thailand?

Lijst van grote Thaise steden

Rang Stad Inwoners
1 Bangkok 5.696.409
2 Nonthaburi 256.960
3 Pak Kret 187.239
4 Hat Yai 159.687

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven