Welke lens voor mijn Canon?

Welke lens voor mijn Canon?

Sigma heeft veel objectieven voor Canon en er zijn er ook van Tamron, Tokina en Zeiss. Ook EF-lenzen passen op EF-S-camera’s. Canon EF: Mensen met een fullframe spiegelreflex (EOS ‘1 t/m 6’D) gebruiken het fullframe EF-systeem.

Waarom 70-200mm?

Een 70-200mm lens kan gezien worden als een must-have voor elke fotograaf. Het zoombereik maakt deze lens heel breed inzetbaar; van portretten tot landschappen, van bruiloften tot sport en dierenfotografie. Zie het als het al-round werkpaard voor de fotograaf.

Welke lens voor natuurfotografie Canon?

Dan is een lens met een brandpuntsafstand van 400 mm of meer geschikt. Zo kun je het beeld vullen zonder dichtbij te komen. Beweegt je onderwerp snel? Dan heb je een snel diafragma nodig (f/4 of f/2.8) om maximaal te profiteren van het licht en de sluitertijd te kunnen verhogen.

Welke 70 200 lens?

Ik gebruik mijn 24-70 lens ook voor het maken van mooie en spontane portretfoto’s….Welke lens kiezen voor welk fotomoment?

Fotomoment Type Lens
Familiefoto’s dichtbij 24-70 mm
Kinderen samen 24-70 mm
Familiefoto’s veraf 70-200 mm

Welke lens voor Loveshoot?

Om de aandacht echt op het stel te leggen, kies ik een telezoom zoals de 70-200mm. Dit geeft meteen een hele andere sfeer dan een foto die je maakt met de 24-70mm. Een lichtsterke 35mm of 50mm is een ‘bonus’ die ik niet altijd bij me heb, maar beide objectieven zijn zeer geschikt voor een loveshoot.

Welke lens heb ik nodig voor natuurfotografie?

De lenzen die ik adviseer voor natuurfotografie zijn groothoeklenzen en telelenzen. Neem een groothoek van 10 tot max. 40mm voor mooie weidse opnames die je van landschappen kunt maken. Neem een telelens voor het fotograferen van vogels of andere diersoorten op afstand.

Wat is een goede lens voor vogelfotografie?

Voor het fotograferen van vogels wil je een telelens; eentje die op enorme afstanden haarscherpe beelden levert. Een brandpuntsafstand van minimaal 300mm is ideaal. Je kan je bereik nog vergroten met een extender. Je zoombereik kan ook variëren door het type sensor dat je gebruikt en de cropfactor.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven