Welke Manuka honing past bij mij?

Welke Manuka honing past bij mij?

Manuka honing komt uit Nieuw-Zeeland en Australië en wordt geoogst uit de bijenkorven van bijen die in en om de wilde manukabossen zwermen. De manukaboom wordt ook wel theeboom of tea tree genoemd….MGO (Methylglyoxal)

MGO Level Kwaliteitsbeoordeling UMF/NPA
≥83 mg/kg 5+
≥263 mg/kg 10+
≥514 mg/kg 15+
≥573 mg/kg 16+

Welke Manuka honing is de beste?

Als winnaar van de prijs-prestatieverhouding is de Manukahoning Watson & Son MGO 400+, 250 g uitgekristalliseerd.

Wat is er zo bijzonder aan Manuka honing?

Honing wordt wel vaker als een helend medicijn gezien. Maar wat maakt de Manuka honing anders? Deze bijzondere honing heeft een extra bestanddeel met een krachtige anti-microbiële werking gericht op ziekteverwekkers. Deze werking werd in de jaren 80 ontdekt door professor Peter Molan in Nieuw-Zeeland.

Welke groep mensen gebruikt Manuka?

De manuka is vooral bekend van het feit dat de producten gemaakt van deze boom een grote antibacteriële werking hebben. De Maori gebruikten de boom reeds als natuurlijk medicijn. Tegenwoordig worden onder andere manukahoning en theeboomolie geproduceerd van delen van de boom.

Waar is Manuka honing goed voor?

Door de antibacteriële werking bestrijdt Manuka honing ontstekingen van binnen uit, het gaat schadelijke bacteriën tegen en stimuleert de groei van een gezonde darmflora. Manuka honing kent een krachtige werking met betrekking tot huidproblemen, denk bijvoorbeeld aan acne of eczeem.

Waar kan ik Manuka honing kopen?

Honingwinkel.nl verkoopt alleen Manuka honing dat getest en gecertificeerd is. De kracht van de werkzame stof MGO wordt aangeduid door getallen in de naam. Hierdoor weet je precies wat je in huis haalt. Het assortiment loopt van MGO 100, MGO 250, MGO 400, MGO 550, MGO 850 naar MGO 1000+.

Hoe herken je echte Manuka honing?

De boom bevat witte of roze bloemen en wordt ook wel ’theeboom’ genoemd. Echte Manuka honing is donker van kleur en smaakt net als andere honing zoet, maar bevat daarnaast een subtiel kruidig aroma. Met de subtiele kruidensmaak onderscheidt manuka honing zich van andere soorten honing.

Wat is echte Manuka honing?

Manuka honing is een krachtige honing die afkomstig is van de manuka, een struikachtige boom uit Nieuw-Zeeland. Manuka honing heeft vele bijzondere eigenschappen, maar is vooral bekend geworden om haar antibacteriële en antioxiderende eigenschappen.

Hoe gezond is Manuka honing?

MGO lijkt geen schade toe te brengen aan de menselijke cellen, maar dus wel goed werkt tegen bacteriën wat de genezing van bijvoorbeeld wonden en infecties kan bevorderen. Manuka honing is ook rijk aan antioxidanten en ook die dragen bij aan de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van de honing.

Wat doet Methylglyoxal?

In 2011 hebben in-vitroproeven aangetoond dat methylglyoxal een effectief middel is bij de behandeling van infecties van huidwonden veroorzaakt door het inbrengen van katheters. Vooral bij de bestrijding van een aantal superbacterieën zoals MRSA (ziekenhuisbacterie) of VRE bleek dit bestanddeel effectief.

Hoe kan ik Manuka honing gebruiken?

Het wordt vaak aanbevolen om de honing in te nemen met een lepel, maximal vijf keer per dag. Houd een lepel op je tong en laat de honing smelten. Vermijd ander eten en drinken gedurende minstens 15 minuten. Kies je favoriete smoothie recept, voeg hier Manuka honing aan toe en mixen maar!

Waar staat MGO voor?

De nectar uit de bloemen van de manukastruik bevat dihydroxyaceton (DHA). Dit DHA wordt door bijen omgezet in methylglyoxal (MGO), een verbinding met antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven