Welke muziek mag ik op YouTube gebruiken?

Welke muziek mag ik op YouTube gebruiken?

Maar het is eigenlijk heel simpel: Gebruik geen muziek van andere mensen voor je filmpjes, tenzij je daarvoor toestemming hebt verkregen. Vaak moet je hiervan het bewijs uploaden. YouTube biedt zelf overigens kosteloos rechten vrije muziek aan via Audio Library.

Hoe muziek gebruiken op YouTube?

Een audiotrack aan je video toevoegen

  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op Editor in het linkermenu.
  5. Selecteer in de audiorij.
  6. Gebruik de zoekfilters om een nieuwe audiotrack te vinden.
  7. Klik op TOEVOEGEN als je een geschikt nummer hebt gevonden.

Hoe werkt YouTube Audio Library?

In de Audiobibliotheek van YouTube vind je royaltyvrije productiemuziek en geluidseffecten die je in je video’s kunt gebruiken. Muziek en geluidseffecten uit de Audiobibliotheek van YouTube zijn auteursrechtvrij. De Audiobibliotheek is alleen beschikbaar via YouTube Studio.

Welke muziek kan ik gebruiken voor iMovie?

iMovie voor Mac bevat een verzameling muziek- en geluidsfragmenten die u vrij kunt gebruiken in uw project. Naast geluidseffecten zoals regen en voetstappen heeft iMovie ook andere handige audiofragmenten zoals omgevingsgeluiden en jingles.

Hoe weet je of muziek copyright is?

Vaak is dit een componist, muzikant, erfgenaam of platenmaatschappij. In geval van hitrepertoire liggen de copyrights van een liedje in de regel bij een muziekuitgeverij. De rechten liggen daarbij meestal niet in één hand. Wilt u muziek gebruiken dan is er altijd toestemming nodig van alle rechthebbenden.

Hoe werkt copyright op YouTube?

Auteursrecht is een vorm van intellectueel eigendomsrecht dat makers van oorspronkelijke werken beschermt. Het bepaalt wie de muziek van een artiest of iemand anders mag gebruiken en hoe de artiest geld verdient met muziek op YouTube en daarbuiten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven