Welke napijn bij wortelkanaalbehandeling?

Welke napijn bij wortelkanaalbehandeling?

De napijn die u na uw behandeling ervaart, verdwijnt na ongeveer een week. Deze pijn voelt u met name bij kauwen, dichtbijten, tikken of andere krachten op uw tand of kies. In uitzonderlijke situaties duurt het herstel langer en kunnen de klachten enige weken aanwezig blijven.

Hoe lang kun je last hebben van een wortelkanaalbehandeling?

Na het afsluiten van de wortelkanaalbehandeling kan soms wat napijn ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf na enkele dagen tot een week. U kunt de napijn met een goede pijnstiller onderdrukken.

Is een zenuwbehandeling hetzelfde als een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling of endodontologische behandeling genoemd, is een behandeling, die moet worden uitgevoerd, als er in het wortelkanaal of in het kaakbot rondom de wortelpunt van een tand of een kies een ontsteking is, of een ontsteking dreigt te ontstaan.

Wat doet de tandarts bij een wortelkanaalbehandeling?

Uw tandarts maakt eerst uw tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Daarna reinigt hij het kanaal met kleine vijltjes en spoelt hij het met een desinfecterende spoelvloeistof. Vervolgens worden de kanalen gevuld. Na de wortelkanaalbehandeling maakt uw tandarts uw tand of kies weer dicht met een vulling.

Kan niet kauwen na wortelkanaalbehandeling?

Enige dagen napijn na een wortelkanaalbehandeling is normaal, de pijn wordt met name gevoeld bij kauwen/dichtbijten, tikken of andere krachten op de tand/kies. In sommige gevallen was de ontsteking dermate groot dat het herstel langer zal duren en kunnen enige weken klachten aanwezig blijven.

Kan een wortelkanaalbehandeling met verdoving?

De wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving als uw tandweefsel nog (gedeeltelijk) ‘levend’ is. Een verdoving is soms niet nodig als uw tandweefsel al is afgestorven. Vaak maakt uw tandarts een of meer röntgenfoto’s.

Waarom antibioticakuur voor een wortelkanaalbehandeling?

De pijn is nu weg: is een wortelkanaalbehandeling nu nog wel nodig? Antibiotica is slechts een symptoombestrijder. Dit houdt in dat door antibiotica de hoeveelheid bacteriën die zich in het ontstoken wortelkanaal bevinden verminderd worden waardoor de pijn (tijdelijk) wegtrekt.

Wat te doen bij wortelkanaalbehandeling?

De tandarts haalt met behulp van kleine vijltjes de ontstoken inhoud van de wortelkanalen weg. Het dode en ontstoken tandweefsel moet volledig worden verwijderd voor optimale genezing.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven