Welke opleiding nodig voor ingenieur?

Welke opleiding nodig voor ingenieur?

Voor de functie van elektrotechnisch ingenieur heb je minstens een afgeronde HBO-opleiding nodig. Een diploma op WO-niveau heeft vaak wel de voorkeur. De opleidingen die je kunt volgen zijn bijvoorbeeld HBO Elektrotechniek of WO Elektrical Engineering.

Wat kan een burgerlijk ingenieur?

Burgerlijk ingenieurs zetten hun ideeën om in een ontwerp en bestuderen en testen hoe deze ontwikkeld kunnen worden. Industrieel ingenieurs ontwikkelen deze ontwerpen nadien verder tot technologische realisaties die gebruikt kunnen worden in allerlei sectoren: van de ‘harde’ industrie tot de zachte zorgsector.

Welke richting moet je volgen om burgerlijk ingenieur te worden?

In principe kan iedere geïnteresseerde student die een diploma hoger secundair onderwijs heeft behaald in de richtingen Algemeen Secundair Onderwijs, Technisch Secundair Onderwijs, Kunstonderwijs of na het behalen van het diploma secundair Beroepsonderwijs het 7de specialisatiejaar met goed gevolg hebben doorlopen zich …

Kan ik industrieel ingenieur aan?

Om te kunnen inschrijven in de opleiding Industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) moet je hebben deelgenomen aan een van de ijkingstoetsen van www.ijkingstoets.be. Je krijgt tijdens de toets een deelnameattest. Dit attest moet je voorleggen bij de inschrijving. Deelname is dus verplicht, maar niet-bindend.

Wat kan je worden als ingenieur?

Behoorlijk wat burgerlijk ingenieurs komen terecht in een leidinggevende job. Als burgerlijk ingenieur-architect kan je uiteraard aan de slag als architect, weliswaar na een stage als je zelfstandig architect-ontwerper wilt worden. Maar je kan ook een adviserende rol opnemen als ingenieur.

Hoe word ik ingenieur?

na een bacheloropleiding: Bachelor (B); na een masteropleiding of een postinitiële opleiding: Master (M); na een masteropleiding op het gebied van landbouw en natuurlijke omgeving of techniek: ingenieur (ir.); na een masteropleiding op het gebied van het recht: meester (mr.);

Wat is een burgerlijk ingenieur bouwkunde?

Burgerlijk bouwkundig ingenieurs zorgen voor ontwerp, uitvoering en beheer van infrastructuur en gebouwen. Doorgaans starten ingenieurs in een eerder technisch georiënteerde functie en groeien ze vandaar door naar het project- en bedrijfsmanagement.

Wat is een burgerlijk ingenieur-architect?

Ze geven allebei toegang tot het beroep van architect en tot voortgezette studies in dat domein. De opleidingen tot architect en burgerlijk ingenieur-architect bestrijken alles wat te maken heeft met de gebouwde ruimte en de praktijk van ontwerpen, plannen, bouwen, managen en wonen.

Wat moet ik volgen om architect te worden?

Hoe word je Architect? De meest voor de hand liggende studie om architect te worden, is de studie Bouwkunde op hbo of wo niveau. Bouwkunde kun je volgen aan verschillende (technische) instituten in Nederland. In de afstudeerfase kies je dan voor de richting Architectuur.

Waar kan ik industrieel ingenieur studeren?

Waar kun je voor industrieel ingenieur studeren?

  • KULeuven Campus “De Nayer” en Campus “KHK Geel”
  • UA Campus “Artesis Paardenmarkt” en Campus “KdG Hoboken”
  • Hogere Zeevaartschool.

Wat met diploma industrieel ingenieur?

Industrieel ingenieurs vind je terug in alle sectoren (elektronica, chemie, bouw tot onderwijs en onderzoek) en in alle functies: van onderzoek en ontwikkeling over productie tot marketing en sales. Veel ingenieurs stellen hun kennis en kunde te dienste van bedrijven als adviseur of consultant.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven