Welke palmboom kan in Nederland groeien?

Welke palmboom kan in Nederland groeien?

Trachycarpus fortunei – Waaierpalm Deze palmboom is zo super bekend omdat hij ook goed gedijt in Nederland vanwege zijn sterkte, en is dan ook veel in onze tuinen te vinden.

Welke palmboom kan tegen vorst?

Butia eriospatha is een vorstbestendige vederpalm, die met winterbescherming (droog en met kerstverlichting tegen de vorst) prima in de volle grond kan groeien.

Welke palmbomen zijn winterhard?

De tien winterhardste palmbomen ter wereld

 • Trachycarpus fortunei (-18°C)
 • Trachycarpus latisectus (-17°C)
 • Trachycarpus takil (-20°C)
 • Trachycarpus wagnerianus (-17°C)
 • Nannorrhops ritchiana ‘Silver’ (-22°C)
 • Chamaerops humilis (-16°C)
 • Chamaerops humilis ‘Vulcano’ (-15°C)
 • Jubaea chilensis (-12°C)

Kan een palmboom in Nederland groeien?

Palmbomen zijn in staat om in allerlei klimaten te overleven. Hierdoor zijn er ook geschikte palmbomen voor het Nederlandse klimaat. De meest populaire soort in Nederland is de Trachycarpus Fortunei palmboom. Deze boom wordt ook wel de Chinese henneppalm genoemd.

Hoe snel groeit een palmboom in Nederland?

Palmen kunnen vrij snel groeien tot wel dertig centimeter per jaar. Een palmboom kan een hoogte bereiken van acht meter. Wanneer we kiezen voor de volle grond dan zijn er wel een paar soorten palmen die hiervoor geschikt zijn.

Hoe groeien de wortels van een palmboom?

De wortels groeien voornamelijk naar beneden. U kunt dus op zo’n 40cm rond om de stam beginnen met afsteken. Aangezien ze toch al 5 jaar op de plek staan mag u een behoorlijke kluit verwachten. Met 2-3 man en een paar uur geduldig graven per palm is dat met de hand nog te doen.

Kan een palmboom tegen vorst?

Grote palmen kunnen meer vorst verdragen dan kleine palmen. Palmen in de grond kunnen meer vorst verdragen dan palmen in pot. Wij adviseren om zeker de eerste winter (ook al is deze aangeplant in de grond) de palm te beschermen d.m.v. boomschors rond de stam (+/- 5cm dik) en een klimaatdoek.

Kan een palm tegen kou?

Een olijfboom met robuuste stam en omtrek van 30-40 cm kan in Nederland een temperatuur van ongeveer -12 graden aan, mits deze in de volle grond staat. De wortels van een olijf- of palmboom bevriezen in een bak namelijk veel sneller dan in de volle grond.

Welke palm kan buiten?

Winterharde en niet winterharde palmbomen

 • Trachycarpus Fortunei, bekend onder de Nederlandse naam Chinese waaierpalm.
 • Trachycarpus Wagnerianus, dit is een langzaam groeiende dwergvariant van de Trachycarpus Fortunei.
 • Trachycarpus Takil, deze trachycarpus soort hoort tot de meest winterharde en grootste varianten.

Kan mijn palm tegen vorst?

Hoe snel groeit een Trachycarpus?

De Trachycarpus fortunei is een zeer robuuste en snelgroeiende palm die goed is aangepast aan het West en Midden-Europese klimaat. Een volwassen exemplaar kan gemakkelijk een stamgroei bereiken van 30 cm per jaar!

Hoe lang duurt het voor een palmboom groeit?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven