Welke plaats in Nederland ligt het hoogst?

Welke plaats in Nederland ligt het hoogst?

1: De Vaalserberg (+322 m), Provincie Limburg De hoogste top van Nederland is de Vaalserberg en ligt in het meest zuidelijke stukje van ons land in de provincie Limburg op de grens met België en Duitsland. De Vaalseberg is een geliefde toeristische attractie, niet in de laatste plaats om het drielandenpunt.

Wat is de hoogste stad van Nederland?

Lijst van grote Nederlandse steden

Naam Provincie
1 Amsterdam Noord-Holland
2 Rotterdam Zuid-Holland
3 Den Haag Zuid-Holland
4 Utrecht Utrecht

Hoe hoog ligt Den Bosch?

6 m
‘s-Hertogenbosch/Hoogte

Hoe hoog ligt Tilburg boven NAP?

De Heikese kerk staat overigens niet op het hoogste punt van Tilburg; dat bevindt zich bij het Willem II-stadion (ruim 16 meter + NAP). Het laagste punt van Tilburg moeten we zoeken in het uiterste noordwesten van de Reeshof (dat niet op deze kaart staat); daar is het nog geen zes meter boven NAP.

Waar liggen de hoogste plekken in West Nederland?

Hoger dan 300 meter

  • Vaalserberg (Vaals, Limburg) 322,4 meter.
  • Eschberg (Wolfhaag, Limburg) 309,0 meter.
  • Vijlenerbos (Raren, Limburg) 301,0 meter.

Waar ligt de hoogste berg in Duitsland?

De Zugspitze ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk, ten zuiden van de stad Garmisch-Partenkirchen. Door deze grens bevindt de berg zich ook in twee verschillende provincies: in Duitsland is dat Zuid-Beieren, in Oostenrijk Tirol.

Is Rotterdam groter dan Den Haag?

In totaal wonen er nu 17,4 miljoen mensen in Nederland. Volgens het CBS is Den Haag met 7.506 nieuwe inwoners harder gegroeid dan onder andere Rotterdam en Utrecht. Alleen Amsterdam kreeg er het afgelopen jaar meer nieuwe inwoners bij.

Hoe hoog ligt Ermelo boven NAP?

Je zal waarschijnlijk allereerst naar een hoge flat willen vluchten, maar wist je dat de bossen in Ermelo en Putten in eerste instantie het veiligst zijn? Trek jezelf dus helemaal terug de bossen in, want daar ligt het land namelijk 70 meter boven de zeespiegel.

Hoe hoog ligt Drenthe?

Er zijn weinig grote hoogteverschillen, het gehele plateau ligt voornamelijk tussen de 10 en 20 meter boven NAP. Het reliëf is vooral gevormd door het landijs in de voorlaatste ijstijd.

Hoe hoog ligt Eindhoven boven de zeespiegel?

Eindhoven

Breedtegraad in decimale graden: 51.44083
Lengtegraad in graden, minuten en seconden: 5° 29′ 40″ Oost
Hoogte boven de zeespiegel: 22 m, 72.18 ft, 866.14 in
Geografisch kenmerk: P (Bevolkte plaats soort feature)
Kenmerkcode: P.PPL (bevolkte plaats)

Wat is de hoogste berg in Limburg?

Vaalserberg. In de bossen op en rond de Vaalserberg zijn de hoogteverschillen niet mals. Menige wandelaar veegt hier het zweet uit de ogen, maar dan kom je toch uit op het hoogste punt van Nederland op 322,5 meter boven NAP.

Heeft Belgie bergen?

De Ardennen in het oosten zijn het enige berggebied van België. Het Koninkrijk België wordt begrensd door de Noordzee in het westen, Nederland in het noorden, Duitsland in het oosten, Luxemburg in het zuidoosten en Frankrijk in het zuiden. De Ardennen in het oosten zijn het enige berggebied van België.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven