Welke plaats in Spanje trekt tijdens de Semana Santa veel bezoek?

Welke plaats in Spanje trekt tijdens de Semana Santa veel bezoek?

Málaga stad kent een lange Semana Santa traditie en het is ook deze stad waar duizenden toeristen naartoe komen om te genieten van de processies waaronder een van de eigenaardigste. Het gaat om de processie Cristo de la Buena Muerte die door het Spaanse legioen door de straten wordt geparadeerd.

Waarom wordt Semana Santa gevierd?

De Semana Santa is de in Spaanstalige landen gebruikte benaming voor de Goede Week, de week voor Pasen, die daar uitbundig wordt vormgegeven. In sommige andere katholieke landen worden in deze week veel religieuze beelden met paarse doeken afgedekt, de klokken zwijgen en het orgel blijft onberoerd.

Wat zijn Nazarenos en wat is hun taak functie tijdens de Semana Santa?

Een processie tijdens de Semana Santa in Sevilla is altijd onderverdeeld in de volgende groepen: Nazarenos (Boetelingen): Degenen die als boetedoening de processie lopen met een Capirote (Puntmuts). Zijn taak is om de processie met de enorme Pasos door de smalle straatjes van Sevilla te leiden.

Wat is Domingo de Ramos?

Domingo de Ramos. Palmzondag is de start van de Semana Santa in Sevilla met een plechtige pontificale hoogmis met aansluitende luisterrijke Palmprocessie, voorgegaan door de Aartsbisschop van Sevilla. Op Palmzondag houden negen koninklijke Broederschappen een plechtige boeteprocessie.

Hoe vieren Spanjaarden Pasen?

Als Pasen in Spanje om één ding bekend staat, dan wel om de religieuze processies georganiseerd door broederschappen. Die verenigingen, in het Spaans cofredias genoemd rukken al sinds de middeleeuwen uit met hun eigen stoet. De leden paraderen van hun eigen parochie naar de kathedraal van de stad.

Hoe vieren ze carnaval in Spanje?

De hele week door zijn er verschillende optochten door de stad. Carnaval wordt afgesloten met ‘El Corso’, dit is de grootste en mooiste optocht tijdens de carnaval. Deze optocht vindt plaats op de dinsdag van carnaval en hierna is het carnaval in Tenerife tot een einde gekomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven