Welke plaatsnaam komt het meest voor?

Welke plaatsnaam komt het meest voor?

Washington (88) Hoewel Springfield algemeen wordt beschouwd als de meest productieve plaatsnaam in de Verenigde Staten, is Washington de meest voorkomende, volgens de Wereldatlas, met 88 plaatsnamen. Er zijn er nog meer als je plaatsen meet waar Washington maar een deel van de naam is.

Welke plaatsnamen komen meerdere keren voor?

Z

  • ’t Zand (Alphen-Chaam) – ’t Zand (Altena) – ’t Zand (Boxmeer) – Het Zand (Drimmelen) – ’t Zand (Hattem) – Het Zand (Lingewaard) – ’t Zandt (Loppersum) – ’t Zand (Schagen) – Het Zand (Terneuzen) – ’t Zand (West-Vlaanderen)
  • Zandvoorde (Oostende) – Zandvoorde (Zonnebeke)
  • Zandvoort (Gelderland) – Zandvoort (Noord-Holland)

Hoeveel plaatsen zijn er in Nederland?

hoeveel plaatsen heeft nederland?? De bestuurlijke organisatie van de gemeente en haar taken en bevoegdheden zijn vastgelegd in de gemeentewet. Het aantal plaatsen is ca. 6500.

Hoeveel dorpen en steden zijn er in Nederland?

Het landelijk gemiddelde is 1,6 (ons land heeft namelijk 2.500 steden en dorpen en 4.000 buurtschappen). Dat een stad of dorp echt veel buurtschappen heeft, komt in verhouding niet heel veel voor.

Wat is een plaatsnaam?

De naam van een plaats, bewoond oord of ander bebouwd gebied binnen gemeenten. Toelichting Het gaat bijvoorbeeld om voorheen zelfstandige gemeenten, dorpen, gehuchten, buurtschappen, lintbebouwingen, grote stadswijken (veelal oudere kernen, tuindorpen, of recentere uitbreidingsgebieden).

Wie plaatsnaam?

Wie is een buurtschap in de gemeente Noardeast-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland die ligt ten noordwesten van Oosternijkerk en Bollingawier, ten zuidoosten van Wierum en ten zuidwesten van Nes, niet ver van de Waddenzee.

Welke plaatsnamen zijn dubbel in Nederland?

Plaatsen in Nederland met dezelfde naam

  • Aalst: Gelderland en Noord-Brabant.
  • Achttienhoven: Utrecht en Zuid-Holland.
  • Afferden: Gelderland en Limburg.
  • Alphen: Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.
  • Alteveer: Groningen en Drenthe (3x)

Hoeveel plaatsen heeft Nederland 2021?

Aantal gemeenten per jaar in Nederland

Jaar Aantal gemeenten
2019 355
2020 355
2021 347
2022 340

Hoeveel plaatsen zijn er in de wereld?

Er zijn 14 plaatsen in de wereld die Amsterdam heten! Er zijn 14 plaatsen met de naam Amsterdam in de wereld.

Hoeveel steden zijn er in Nederland 2020?

In deze publicatie van Woonplaatsen in Nederland zijn de woonplaatsen opgenomen die op 1 januari 2020 bestonden volgens het BAG-extract van 8 februari 2020. Op 1 januari 2020 waren er in Nederland 2500 woonplaatsen in 355 gemeenten.

Hoeveel steden en dorpen heeft Zuid-Holland?

– Anno 2019 telt de provincie Zuid-Holland nog 52 gemeenten, zijnde Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom …

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven