Welke planeet regent het diamanten?

Welke planeet regent het diamanten?

Volgens berekeningen van een aantal Amerikaanse geleerden zou het heel goed diamanten kunnen regenen op de planeten Jupiter en Saturnus. De wetenschappers baseren hun verhaal op nieuwe metingen in de atmosfeer van beide planeten.

Wat regent het op Jupiter?

Maar ook planeten in ons eigen zonnestelsel bevatten diamanten. Zo toonden wetenschappers aan de hand van experimenten aan dat er zich op Saturnus, Jupiter, Uranus en Neptunus een vreemd natuurverschijnsel voordoet: het regent er diamanten.

Wat regent het op Saturnus?

Het is druilerig op Saturnus. Elke seconde regenen vanuit de ringen van de planeet mogelijk duizenden kilo’s aan waterijs, organische moleculen en andere bestanddelen op de bovenste atmosfeer van de gasreus neer.

Kan het regenen op Jupiter?

Recent onderzoek laat zien dat de diepe atmosferen van de planeten Jupiter en Saturnus brokken diamant kunnen bevatten die in vloeibare waterstof en helium drijven. Daar kan het dus diamant ‘regenen’.

Wat regent het op Mars?

Maar wat voor weer is het eigenlijk op Mars? De atmosfeer op Mars is dun en ijl. De luchtdruk is slechts 1% van de luchtdruk op aarde en de lucht bestaat voornamelijk uit koolstofdioxide (CO2). Er is nauwelijks zuurstof, waardoor ademhalen niet mogelijk is.

Welke stoffen zijn er op Venus?

Venus (planeet)

Venus
Atmosferische gegevens
Luchtdruk 92 bar of 92.000 hPa
Samenstelling ~96,5% CO2 ~3,5% N2 0,015% SO2 0,007% Ar 0,002% Waterdamp 0,0017% CO 0,0012% He 0,0007% Ne OCS HCl HF
Temperatuur 735 K

Wat is de oppervlakte van Jupiter?

6,142E10 km²
Jupiter/Oppervlakte

Kun je lopen op Jupiter?

Jupiter is zo groot dat onze aarde er wel 1300 keer in past. Omdat Jupiter zo gigantisch groot is, kun je hem soms met het blote oog vanaf de aarde zien. Maar Jupiter is geen ster, het is een planeet, gemaakt van gas. Je kunt er dus niet op lopen.

Wat zit er in de ringen van Saturnus?

De twaalf ringen bestaan uit miljarden kleine deeltjes, variërend in grootte van centimeters tot tientallen meters, die met z’n allen in een baan rond Saturnus draaien. De ringdeeltjes zijn bijna volledig van waterijs gemaakt, met een klein beetje rotsachtig materiaal.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven