Welke planeten zijn vernoemd naar Romeinse goden?

Welke planeten zijn vernoemd naar Romeinse goden?

Planeten

  • Mercurius. Genoemd naar Mercurius, de Romeinse god van de handel en boodschapper der goden.
  • Venus. Genoemd naar Venus, de Romeinse godin van de liefde en schoonheid.
  • Aarde.
  • Mars.
  • Jupiter.
  • Saturnus.
  • Uranus.
  • Neptunus.

Wie heeft de naam Mars bedacht?

4. Mars. Mars is de vierde planeet van ons zonnestelsel. Deze rode planeet, die in werkelijkheid niet rood maar okerkleurig is, is vernoemd naar de Romeinse god van de oorlog.

Hoe komt de planeet Saturnus aan zijn naam?

Saturnus is van de zon af gerekend de zesde planeet in het zonnestelsel en op Jupiter na de grootste. Beide zijn gasreuzen en zogenaamde ‘buitenplaneten’. Saturnus is vernoemd naar de Romeinse god van de landbouw, Saturnus. Saturnus is vanaf de aarde met het blote oog zichtbaar en al sinds de prehistorie bekend.

Waar komt de naam planeet vandaan?

Het woord planeet is afkomstig van het oud-Griekse woord ‘planetes’, dat zoveel betekent als ‘zwerver’. In de Oudheid zag men dat de planeten anders bewogen dan de sterren.

Welke planeet heeft geen Griekse of Romeinse naam?

Vrijwel alle planeten zijn (in Europese talen) vernoemd naar Romeinse goden. De enige uitzonderingen zijn Uranus (vernoemd naar een Griekse godheid) en de Aarde. Over de naamgeving van planeten buiten het zonnestelsel bestaat geen eenduidigheid.

Wie heeft Snickers bedacht?

De reep wordt door de firma Mars vervaardigd, die eveneens Mars, Twix, Bounty en Milky Way maakt. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars, en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder de naam Marathon. Snickers was de naam van het favoriete paard van het echtpaar.

Waar komt de Mars vandaan?

Een Mars is een van oorsprong Britse chocoladereep die door het Amerikaanse bedrijf Mars Inc. wordt geproduceerd. Het bedrijf produceert ook andere repen, zoals Milky Way en de Snickers.

Wie is God Saturnus?

Saturnus is een godheid uit de Romeinse mythologie, de Romeinse god van de landbouw en het uitgezaaide graan, en ook wel als een onderwereldgodheid beschouwd. Zijn vrouw was de godin Ops.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven