Welke provincie rookt het meest?

Welke provincie rookt het meest?

In enkele verstedelijkte gebieden in de Randstad (GGDGGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst-regio’s Rotterdam-Rijnmond en Amsterdam) en de GGDGGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst-regio’s in het noorden en zuiden van het land (Groningen en Zuid-Limburg) wordt het meest gerookt.

Waar wordt het meest gerookt in Nederland?

Het percentage rokers is niet gelijk verdeeld over Nederland. Vooral in de grote steden, in Noord-Nederland en in Zuid-Limburg (mijnstreek) bevinden zich de meeste rokers. Het percentage rokers is het hoogst in de regio Amsterdam (25,4 procent). In de regio Gooi- en Vechtstreek wordt het minst gerookt (17,3 procent).

Wie roken het meest?

Ruim een vijfde van de volwassen Nederlanders rookt Er roken meer mannen dan vrouwen. Ook het percentage dat dagelijks rookt is onder mannen hoger dan onder vrouwen; 16,2% van de mannen versus 13,5% van de vrouwen. Van de totale volwassen bevolking kan 3,2% bestempeld worden als ‘zware roker’.

Hoeveel mensen roken per land?

Rokers internationaal 2017

Land Mannen Totaal
Ierland 20 19
NEDERLAND 22 19
Verenigd Koninkrijk 17 17
Zweden 5 7

Welke bekende Nederlanders roken?

Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld

  • Hans Klok. “Ik rook al veel te lang,’ zegt Hans Klok.
  • Patricia Paay. Patricia Paay is een paar jaar geleden weer begonnen met roken.
  • Louisa en Rowan. ‘Poetsers’ Louisa Janssen en haar echtgenoot Rowan stoppen ook op 1 oktober.
  • Bill van Dijk.

Hoeveel mensen roken er nog in Nederland?

In 2019 rookte 21,7% van de bevolking van 18 jaar en ouder. In 2018 was dit 22,7% en in 2014 rookte nog 25,7% van de volwassen bevolking. 15,9% van de volwassen bevolking rookt elke dag. 3,0% is een zware roker: dat betekent dat diegene 20 sigaretten of meer rookt per dag.

Waar mag niet gerookt worden?

Er geldt een rookverbod op de werkplek, in de horeca en op schoolterreinen. En in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, concertzalen en luchthavens. U mag op deze locaties niet roken, omdat alle bezoekers en werknemers recht hebben op een rookvrije omgeving. Dit staat in de Tabaks- en rookwarenwet.

Welke leeftijdsgroep rookt het meest?

Drie kwart Nederlandse rokers rookt dagelijks Een kwart van de Nederlanders van 12 jaar en ouder gaf in 2015 aan wel eens te roken. Drie kwart van die rokers stak dagelijks een sigaret, sigaar of pijp op. Het hoogste percentage rokers (ruim 38 procent) was te vinden in de leeftijdsgroep tussen de 20 tot 30 jaar.

Hoeveel procent van de mensen in Nederland rookt?

Ruim 1 op 5 volwassenen rookt In 2018 gaf 22,4 procent van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder aan te roken, van wie 71,6 procent dagelijks. Van de volwassenen gaf 44,2 procent aan nooit gerookt te hebben en 33,4 procent zei vroeger wel gerookt te hebben.

Hoeveel mensen roken in Rusland?

Russen roken bovengemiddeld veel. Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat 59 procent van de Russische mannen en bijna 23 procent van de vrouwen rookt. Ter vergelijking: in Nederland rookt ruim 26 procent van de mannen en bijna 24 procent van de vrouwen.

Hoeveel mensen roken er in Amerika?

Er zijn nu 36.7 miljoen volwassen Amerikanen die roken. Van alle Amerikaanse mannen rookt 17.4 procent en 13 procent van de Amerikaanse vrouwen steekt wel eens een sigaret op. In 1965 was nog meer dan een op de vier Amerikanen verslaafd aan sigaretten.

Welke bekende Nederlanders doen mee met Stoptober?

Zoals elk jaar staat de maand oktober in het teken van de strijd tegen roken. Tijdens ‘stoptober’, dat vrijdag weer begint, gaan duizenden mensen proberen om vier weken lang te stoppen met roken en dat vervolgens vol te houden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven