Welke religie heeft de meeste bekeerlingen?

Welke religie heeft de meeste bekeerlingen?

De katholieken vormen de grootste groep met 20 procent van de bevolking, gevolgd door de protestanten (15 procent) en de moslims (5 procent). Bijna 6 procent rekent zich tot een overige gezindte. Ook het aandeel dat regelmatig een religieuze dienst bijwoont, is geslonken: van 16 procent in 2017 naar 14 procent in 2019.

Hoeveel mensen bekeren zich tot de islam?

In totaal zijn er tussen de 25.000 en 35.000 bekeerlingen in Nederland. Dat zijn er ongeveer vijfhonderd per jaar.

Hoeveel Belgen bekeren zich tot de islam?

Volgens recente cijfers zijn er in België tussen de 6.000 en 30.000 nieuwe moslims, autochtonen die zich tot de islam bekeerden. Elk jaar komen er 500 bij.

Hoeveel procent moslims in Engeland?

Verenigd Koninkrijk

United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
(Details) (Details)
Staatshoofd koningin Elizabeth II
Regeringsleider premier Boris Johnson
Religie christendom 59,5%, islam 4,4%, hindoeïsme 1,3%, sikhisme 0,7%, jodendom 0,4%, boeddhisme 0,4%, anders 0,4%, geen of niet aangegeven 32,8% (census 2011)

Wat moet je zeggen om te bekeren?

De belijdenis. De islam stelt weinig voorwaarden aan een niet-moslim om moslim te worden. Door slechts de shahada uit te spreken, getuig je van het geloof in Allah en het profeetschap van Mohammed. De shahada dien je overigens wel met volledige overtuiging en begrip van de betekenis uit te spreken.

Hoe bekeer je tot het christendom?

De beste manier om iemands interesse in het christendom te wekken is door de rol van jouw geloof in Jezus Christus als de zoon Gods in je eigen bevredigende leven aan tonen — geef blijk van een goed leven als gevolg van je geloof in Jezus.

Hoeveel moslims zijn er in Frankrijk?

Moslims in Frankrijk Cijfers variëren maar naar schatting wonen en werken in Frankrijk 5 à 6 miljoen moslims. Daarmee herbergt de ‘hexagone’ de grootste moslimpopulatie van de Europese Unie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven