Welke soorten fleece?

Welke soorten fleece?

Fleece, de stof waar u bij ons maar liefst 3 soorten van kan vinden. De polar fleece, micro fleece en wellness fleece. Polar fleece wordt het meest gebruikt als goedkoopste alternatief, voor bijvoorbeeld verkleedkleding.

Wat zijn fleece jassen?

Wat is een fleecejas Het woord fleece is afkomstig uit het Engels en betekent letterlijk vertaald niets anders dan vacht. Deze naam is echter misleidend omdat fleece niet gemaakt wordt van wol, maar volledig bestaat uit kunstvezels (polyester). Het zachte materiaal doet echter wel degelijk denken aan wol.

Waar wordt een fleece trui van gemaakt?

Fleece is een weefsel van 100% polyester (een kunstvezel). Rondom het basisweefsel van horizontaal en verticaal verweven dikkere draden worden aan beide kanten in kleine lusjes de draden geweven die de uiteindelijke ‘pool’ gaan vormen.

Wat is de herkomst van fleece?

Herkomst van het woord fleece Fleece is een materiaal dat lijkt op textiel. Het woord fleece is afkomstig uit het Engels en betekent vacht. Dit verwijst naar het voorkomen van het materiaal dat vaak als vachtachtig wordt omschreven. Fleece heeft dan ook veel andere benamingen.

Wat is het verschil tussen polyester en fleece?

Een goede optie is bijvoorbeeld polyester fleece. Dan is de binnenkant van lekker warm fleece gemaakt, terwijl de buitenkant hoofdzakelijk uit polyester bestaat.

Waarom is fleece zo warm?

Fleece is gemaakt van synthetisch gebreide vezels, vaak polyester, die geen vocht absorberen. Een warmtebehoudende stof zoals wol, maar dan veel lichter. Hoe dikker de stof, hoe meer lucht hij vasthoudt en hoe warmer jij het hebt.

Waar is een fleece deken van gemaakt?

Fleece wordt gemaakt van gerecycleerde petflessen. PET staat eigenlijk voor polyethyleentereftalaat, een stof die van olie wordt gemaakt. De petflessen worden gemalen en gesmolten om er vervolgens lange fiberdraden van te kunnen trekken. En van die draden weef je een trui of een vest.

Is een fleece jas warm?

Fleece vesten Een fleece vest is ook heerlijk warm, maar ook nog eens licht van gewicht en duurzaam! Fleece is ook wel de engelse term voor vacht en door de zachte pluisjes doet de stof denken aan lamsvacht.

Is fleece katoen?

Katoenen Fleece is een warme stof met een fleeceachtige uitstraling die dik, warm en heerlijk zacht aan voelt. In de stof zit 100% katoen verwerkt. De stof kan worden gebruikt voor babynaaisels, dekentjes, voor kleding en kussens.

Waarvan worden truien gemaakt?

Veel truien zijn gebreid van wol, maar ook wel van katoen of synthetisch garen. Men noemt een vergelijkbaar kledingstuk van fleece ook weleens een trui. Vroeger bestonden deze laatste varianten niet en werd het kledingstuk altijd met de hand gebreid. Soms is een trui voorzien van een capuchon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven