Welke soorten glasvezel zijn er?

Welke soorten glasvezel zijn er?

Er zijn namelijk twee verschillende soorten glasvezel, namelijk Single-mode vezel en Multimode vezel. Single-mode vezel wordt ook wel Single-mode fiber genoemd. Deze fiber is geschikt voor dataoverdracht voor grotere afstanden, namelijk tot circa 40 kilometer.

Hoe dik is glasvezel?

Een glasvezel is zo dun als een haar: slechts 125 à 250 micron. De vezel bestaat uit twee soorten glas: een flinterdunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Glasvezel is ontwikkeld om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te transporteren.

Wat kost een glasvezelkabel?

De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in je huis is gratis. Je moet er wel toestemming voor geven. De kabel wordt tot in huis aangelegd en wordt er een speciaal glasvezelmodem op aangesloten. Vaak is een handige plek in de buurt van de meterkast.

Wat zit er in een glasvezelkabel?

Een glasvezelkabel is opgebouwd uit meerdere holle, haardunne en flexibele buisjes van glas, waarover laser/lichtsignalen verzonden kunnen worden. Zo’n buisje van glas wordt een glasvezel genoemd. Over elke afzonderlijke glasvezel kan een laser/lichtsignaal in een uniek patroon worden verzonden.

Wat is glasvezel van KPN?

Glasvezel is vezel van glas die zo dun is als haar. Met deze vezel deel je data met de snelheid van het licht. Deze techniek bestaat al meer dan 50 jaar. Vandaag de dag gebruiken we deze techniek voor ons dagelijkse internet.

Hoe breekbaar is glasvezel?

Men zou denken dat dat glazen draadje erg breekbaar is. Glas heeft echter bijzondere eigenschappen. Eén ervan is soepelheid wanneer het heel dun is. Doordat het zo dun is kan de draad/vezel heel makkelijk in bochten worden gelegd.

Wat houdt glasvezel in?

Glasvezel is vezel van glas die zo dun is als haar. Met deze vezel deel je data met de snelheid van het licht. Deze techniek bestaat al meer dan 50 jaar. In de jaren ’60 ontwikkelde Charles Kao een techniek waarmee hij licht transporteerde door dunne vezels van glas.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven