Welke soorten waterpompen zijn er?

Welke soorten waterpompen zijn er?

Verschillende soorten waterpompen

  • Dompelpomp.
  • Regenwaterpomp.
  • Centrifugaalpomp.
  • Hydrofoorpomp.
  • Zwembadpomp.

Welke waterpomp heb ik nodig?

Zit het water op een diepte van 0 tot 9 meter? Dan raden wij u direct een beregeningspomp of hydrofoorpomp aan. Zit het water dieper dan 9 meter, dan blijft er enkel een bronpomp over. Bronpompen worden wél in het water geplaatst en kunnen het water vanuit tientallen meters diepte omhoog pompen.

Wat is het verschil tussen een Hydrofoorpomp en centrifugaalpomp?

Het belangrijkste verschil tussen een hydrofoorpomp en een beregeningspomp is dat een hydrofoorpomp over een tank beschikt. Niet alle hydrofoorpompen zijn geschikt om te gebruiken voor drukverhoging in huis, omdat er een aantal wettelijke verplichtingen in Nederland zijn, waar de hydrofoorpomp aan moet voldoen.

Welke dompelpomp heb ik nodig?

Schoonwater dompelpomp: deze wordt gebruikt om schoon water weg te pompen, zoals schoon lekwater. Deze pomp laat altijd een klein laagje water achter, vaak van zo’n twee tot vier centimeter. Vuilwater dompelpomp: een vuilwater dompelpomp wordt gebruik om vuil water weg te pompen, zoals water met zand of algen.

Hoe werkt een ouderwetse waterpomp?

Werking zuigerpomp Het meest toegepaste type pomp is de enkelwerkende zuigerpomp. Deze pomp bestaat uit een zuiger, een cilinder en twee kleppen, de zuiger- en de voetklep. Deze pompen het water bij op- én neergaande bewegingen omhoog. Zij hebben een veel ingewikkelder kleppensysteem dan een enkelwerkende zuigerpomp.

Wat voor een vijverpomp heb ik nodig?

Voor een standaard vijver dient de gehele inhoud van de vijver gemiddeld 1 x keer naar de filter zijn getransporteerd in 3 of 4 uur. Bij een koivijver of vijver met veel vijverplanten is het advies om een vijverpomp te gebruiken die de gehele inhoud 1x per 2 uur naar de vijverfilter heeft gestuurd.

Waar op letten bij waterpomp?

Voor het beregenen van bijvoorbeeld uw tuin, kas of land, kunt u kiezen voor een beregeningspomp. Beregeningspompen zijn er in verschillende uitvoeringen, waarbij het grootste verschil zit in de opvoerhoogte, aanzuigdiepte en pompcapaciteit. Hoe dieper de pomp aan moet zuigen des te meer waterdruk verloren gaat.

Welke Regenpomp heb ik nodig?

Hydrofoorpomp/Regenwaterpomp

  • Geschikt voor regenwatervoorziening in huis (bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet met regenwater).
  • Ook geschikt voor het op druk houden van de waterleiding.
  • Deze pomp zet je op een droge plek.
  • Geschikt voor regenwater uit put of reservoir.

Hoe druk regelen waterpomp?

Mechanische drukschakelaar (hydrofoorpomp met drukvat)

  1. Standaard is de drukschakelaar ingesteld op: Inschakeldruk: 2 bar, Uitschakeldruk: 3 bar.
  2. De maximale druk van de pomp is uit te rekenen door de opvoerhoogte te delen door 10, dit is opgegeven bij uw pomp.

Waarom drukvat bij waterpomp?

Een hydrofoorpomp bestaat uit een waterpomp en een drukvat. Dit drukvat zit aan de persleiding van de waterpomp, en is gedeeltelijk gevuld met lucht. Lucht in het drukvat van de hydrofoorpomp zorgt voor een buffer van druk, waardoor de waterpomp niet meteen hoeft aan te slaan wanneer er een kraan wordt opengezet.

Welke dompelpomp voor regenwaterput?

Welke dompelpomp voor zwembad?

Dompelpomp van Intex is nieuw vanaf seizoen 2018. Deze dompelpomp is ontworpen om op gelijke en instabiele oppervlaktes te plaatsen en water te verwijderen. Deze Intex dompelpomp is ideaal om een Intex zwembad tot 122 cm diep mee leeg te pompen. De nieuwe dompelpomp pompt tot 3595 liter per uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven