Welke stekker heb je nodig in Amerika?

Welke stekker heb je nodig in Amerika?

In de Verenigde Staten van Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz.

Heb je een omvormer nodig in Amerika?

Nee, je hebt geen omvormer nodig in Amerika. Hoewel het voltage verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc.

Wat doet een reisstekker?

Als je toch een oplader uit Nederland in het stopcontact wilt duwen heb je een reisstekker nodig. Een reisstekker is een adapter die je in een stopcontact in je vakantieland steekt. De Nederlandse stekker kun je hier dan weer insteken.

Welke Wereldstekker heb ik nodig?

Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A en B. Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of B. Jouw apparaten met stekker F passen niet in stopcontact A of B.

Wat is de spanning in Amerika?

Anders dan in Europa: De meeste apparaten zijn tegenwoordig voorzien van een lader die kan laden op stopcontacten met spanningen varierend van 100 tot 240 volt. Het elektriciteitssysteem in de Verenigde Staten en Canada is anders dan het onze: Daar bestaat geen 220 volt systeem, maar een 110 volt systeem.

Heb je een andere stekker nodig in Engeland?

In Engeland worden stopcontacten van type G gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type G. Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact G.

Welke reisstekker Malta?

In Malta worden stopcontacten van type G gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type G. Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact G.

Wat is de netspanning in Engeland?

Voltage. Het standaard-voltage (zwakstroom) in Engeland, Schotland en Wales is 220/240 AC, 50 Hz.

Welke stekker nodig voor Bonaire?

Voor stopcontacten met twee ronde gaten, die alleen op Bonaire en Sint-Eustatius voorkomen, heb je geen adapter nodig. Voor stopcontacten met rechthoekige gaten, die op alle eilanden voorkomen, heb je een adapter type A of B (Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.

Heb je in Italie een Wereldstekker nodig?

Op vakantie naar Italië: stekker meenemen Italië is één van de weinige Europese landen waar je een reisstekker nodig hebt. De stopcontacten in Italië hebben drie gaatjes en dus ook een stekker met drie pinnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven