Welke stekkers Tsjechie?

Welke stekkers Tsjechie?

In Tsjechië worden stopcontacten van type E gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Tsjechië. Jouw stekkers passen.

Wat voor stekkers in Slowakije?

Elektriciteit in Slowakije In Slowakije worden de stopcontacten van type E gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Wat voor stroom in Kroatie?

De netspanning in Kroatië is 230 volt. Er worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland en België, je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen. Kijk hier als je wilt zien wat voor stopcontact en stekkers in Kroatië gebruikelijk zijn.

Wat voor stekker in Italie?

De stopcontacten in Italië hebben drie gaatjes en dus ook een stekker met drie pinnen. Deze stekkers vallen onder het type L en zijn geaard. Je platte Nederlandse stekkers kun je wel gebruiken in dit type stopcontact, maar je ronde stekkers helaas niet.

Wat voor stopcontact in Duitsland?

Elektriciteit in Duitsland In Duitsland worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Wat voor stopcontact in Polen?

In Polen worden stopcontacten van type E gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Polen. Jouw stekkers passen.

Wat voor stekker heb je nodig op de camping?

Campings in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk zijn meestal voorzien van een CEE stekkerdoos. Deze zijn te herkennen aan de blauwe kleur en drie gaatjes (het vrouwtje). Om stroom te krijgen op de camping heb je dus een CEE stekker met drie pinnetjes (het mannetje) nodig.

Wat voor stopcontact in Zwitserland?

De spanning bedraagt 230 Volt, de frequentie 50 Hz. In Zwitserland worden tweepolige (type C) en driepolige (type J) stekkers gebruikt. Met scheerapparaten en andere elektrische apparaten zult u dus geen problemen hebben.

Wat voor stekker in Frankrijk?

In Frankrijk wordt stopcontacttype E gebruikt. Voor dit type heb je soms een reisstekker nodig. Soms passen de stekkers die wij gebruiken in dit stopcontact, maar wanneer de stekker geen ‘pingat’ heeft heb je wel een reisstekker nodig omdat het anders niet gaat passen.

Wat voor stekkers hebben ze in Belgie?

In België, Frankrijk en een aantal andere landen zijn type E-stopcontacten gebruikelijk. Contactdozen van dit type lijken op die van type C, maar zijn voorzien van een extra contactpen voor aarding. De stekkers hebben een extra gat om deze pin te ontvangen.

Welke stekkers bestaan er?

We maken onderscheid tussen stekkers van Type F, Type E, Type G, Type J, Type K en Type L. Sommige soorten stekkers worden door meerdere Europese landen gebruikt, andere stekkers door slechts een of enkele landen.

Heeft Polen dezelfde stopcontacten?

De netspanning in Polen is 220 volt. Stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland en België.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven