Welke stof is L?

Welke stof is L?

Stof van klasse L: Voorbeelden van materialen in Nederland welke afgezogen kunnen worden met een L-stofzuiger zijn bijv. huisstof, verf en hout maar ook beton en cement. Voor deze stofklasse geldt een maximale werkplekconcentratie van meer dan 1 mg/m³ en een maximale afzuigerdoorlaatbaarheid van 1 %.

Wat zijn voorbeelden van moleculaire verbindingen?

Moleculaire stoffen De covalente binding tussen twee identieke atomen is apolair. Voorbeeld zuurstof, O2. Voorbeeld: de O-H binding in water, H2O. De bindingen die hieronder bij de intermoleculaire bindingen worden genoemd, spelen bij bepaalde soorten verbindingen ook binnen moleculen en belangrijke rol.

Wat zijn Bindingstypes?

Bindingen worden historisch ingedeeld in vier typen: metaalbinding, ionbinding, atoombinding en intermoleculaire binding.

Welke stof is B?

Chemische elementen alfabetisch gerangschikt

Naam scheikundig element Symbool Atoomnummer
Beryllium Be 4
Bismut Bi 83
Boor B 5
Bohrium Bh 107

Welk element heeft atoomnummer?

Chemische elementen van het periodiek systeem op atoomnummer gerangschikt

Atoomnummer Symbool Naam
1 H waterstof
2 He helium
3 Li lithium
4 Be beryllium

Wat zijn voorbeelden van Ionaire verbindingen?

Ionaire binding Enkele voorbeelden van zouten zijn kaliumnitraat, calciumcarbonaat en aluminiumhydroxide. Deze stoffen komen doorgaans voor als vaste stof, maar kunnen ook een vloeistof vormen bij hogere temperaturen. Een ionaire binding bestaat uit twee (of meer) ionen die elk een lading hebben.

Wat is een moleculaire stof voorbeeld?

Moleculaire stoffen zijn stoffen die bestaan uit uitsluitend niet-metaalatomen. De moleculaire stof water is opgebouwd uit moleculen water die ieder bestaan uit twee waterstofatomen en één zuurstofatoom.

Wat voor bindingen zijn er?

In moleculaire stoffen komen atoombindingen, vanderwaalsbindingen, waterstofbruggen en dipool-dipoolbindingen voor. Vanderwaalsbindingen, waterstofbruggen en dipool-dipoolbindingen zijn voorbeelden van intermoleculaire bindingen: het zijn bindingen die optreden tussen moleculen.

Wat is het verschil tussen Vanderwaalsbinding en Atoombinding?

De vanderwaalsbinding is een zwakke binding tussen moleculen, in plaats van atomen. Tussen grotere moleculen zijn de vanderwaalsbindingen groter dan tussen kleinere moleculen. Hierbij gaat het vooral om de molecuulmassa: grotere moleculen wegen meer, en trekken elkaar dus sterker aan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven