Welke stoffen ontstaan er bij een volledige verbranding?

Welke stoffen ontstaan er bij een volledige verbranding?

Bij verbranding komen koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) en energie vrij. In bovenstaande reactievergelijking heb je gezien welke stoffen er nodig zijn voor de verbranding en welke stoffen er vrij komen bij verbranding. CO2 dat vrijkomt bij de verbranding kunnen we aantonen met kalkwater.

Hoeveel warmte energie komt er vrij als je 1 l Aardgas verbrandt?

Aardgas heeft een energetische waarde van 31,65. Waterstof van 10,8 MJ per m3. De energetische waarde van een vloeibare of vaste brandstof wordt uitgedrukt in megajoule per kilogram. Zo heeft kerosine een calorische waarde van 46,5, en droog, harsvrij hout van rond de 19 MJ/kg.

Hoe gaat de verbranding in je lichaam?

Lichaamscellen krijgen energie door grote moleculen af te breken. De belangrijkste energieleverancier is glucose (suiker), maar ook vetten en eiwitten kunnen afgebroken worden om energie te leveren. Lichaamscellen halen hun energie vooral uit de verbranding van glucose in de mitochondrieën.

Wat komt er vrij bij een volledige verbranding?

Volledige en onvolledige Bij veel brandstoffen wordt de brandstof omgezet tot koolstofdioxide en waterdamp. Maar als er te weinig zuurstof is kan niet elk molecuul volledig omgezet worden. Tijdens zo’n onvolledige verbranding ontstaan koolstofmonoxide en waterdamp. Koolstofmonoxide is gevaarlijk omdat het giftig is.

Wat is de Bomcalorimeter?

m. (-s), toestel om de verbrandingswarmte van vaste of vloeibare stoffen te meten. De bomcalorimeter wordt ook bom van Berthelot genoemd naar de ontwerper M.

Wat is de ontstekingstemperatuur van aardgas?

In de praktijk bedraagt de vlamtemperatuur meestal 1200 tot 1400 °C.

Wat zijn de verbrandingsgassen als het aardgas volledig verbrand wordt?

Daarnaast komen er ook nog kleine hoeveelheden van andere gassen in voor zoals waterdamp, argon en koolstofdioxide. door de aanwezigheid van verbrandingsgassen in de lucht zoals SO2 en NOx en koolwaterstoffen, kan smogvorming optreden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven