Welke studie voor investment banking?

Welke studie voor investment banking?

De functie van Investment Banker is geen startersfunctie. De Investment Banker kan vaak pas na jaren ervaringen en het volgen van opleidingen aan de slag. Een gedegen (financiële) opleiding is wel belangrijk. Hiervoor is een WO opleiding in de economische, bedrijfskundige of commerciële richting het best passend.

Wat verdien je als investment banker?

Het hoogste salaris voor een Investment Banking Analyst in Nederland is € 88.723 per jaar. Het laagste salaris voor een Investment Banking Analyst in Nederland is € 50.791 per jaar.

Wat moet je doen om bankier te worden?

Hoe word je een Bankier? Om aan de slag te kunnen als Bankier is affiniteit met de financiële dienstverlening een vereiste. Daarnaast wordt vaak om een HBO of WO opleiding gevraagd, maar is er geen specifieke opleidingseis. Een economische of financiële opleiding ligt hierbij wel voor de hand.

Wat doet een investment associate?

Een Investment Associate werkt doorgaans onder begeleiding van een investment manager en is verantwoordelijk voor: Het uitvoeren van markt- en industrieonderzoek. Het identificeren en analyseren van nieuwe investeringsmogelijkheden.

Wat doet een investment banker?

Een investment banker is een financieel specialist die werkt voor grote investeringsbanken en andersoortige financiële instellingen. De kerntaak is het aantrekken van kapitaal, het doen van investeringen, aandelen uitgeven, adviseren bij fusies en het managen van verzekeringen.

Waarom investment banking?

Investment Banks adviseren en ondersteunen ondernemingen, instellingen en institutionele beleggers met onder andere het aantrekken van geld van kapitaalmarkten, bij fusies en overnames, market making en handel in derivaten, valuta, grondstoffen en aandelen.

Hoeveel verdient private equity?

Wanneer je aan de slag gaat bij een Private Equity firma, kun je uitgaan van een riant salaris. Gemiddeld gezien ligt een basissalaris tussen de € 40.000 en € 60.000 per jaar. In het eerste jaar krijg je ook altijd een bonus die kan oplopen tot 20%, en dit heeft dan ook invloed op je jaarsalaris.

Wat doe je als bankier?

Strikt genomen is een bankier iemand die leiding geeft aan een bank of financiële instelling. Meer gangbaar is dat een bankier zich bezighoudt met de financiële dienstverlening binnen een bank.

Wat verdien je als bankier?

Een werknemer bij een financiële instelling, die actief is in financiële dienstverlening, verdiende volgens hun gegevens in 2018 gemiddeld 4.629 euro bruto. Wie actief is in verzekeringen of pensioenfondsen, doet het net iets minder goed, met een gemiddeld bruto maandloon van 4.430 euro.

Wat doe je als investment analyst?

De Investment Analyst analyseert in samenwerking met de Investment Manager markten en bedrijven, modelleert en structureert investeringen en begeleidt due dilligences.

Waarom werken in private equity?

Deze sector houdt zich bezig met het investeren in bedrijven. Een voordeel van werken in de deze sector is dat je vrijwel direct een netwerk en bruikbare kennis opbouwt. Bedrijven in Private Equity nemen over het algemeen eerder mensen aan met werkervaring dan net afgestudeerde studenten of mensen met weinig ervaring.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven