Welke stukken heb je nodig voor reizen met kind?

Welke stukken heb je nodig voor reizen met kind?

Ook adviseert de Koninklijke Marechaussee om, voor zover mogelijk, aanvullende documenten mee te nemen:

  • Paspoort en identiteitskaart van het kind;
  • Retourticket van het kind;
  • Recent uittreksel gezagsregister;
  • Recent uittreksel BRP van het kind;
  • Kopie van paspoort van toestemming gevende ouder(s).

Heb je toestemming van je ouders nodig om te vliegen?

Reist uw minderjarige kind (jonger dan 18 jaar) zonder ouder of andere volwassene naar het buitenland? Dan moet uw kind kunnen aantonen dat het toestemming heeft van de gezaghebbende ouder(s). Een alleen reizende minderjarige zonder begeleider hoeft geen begeleider in te vullen.

Welke leeftijd zonder toestemming vliegen?

Volgens de wet mag een kind onder de 5 jaar niet zonder ouders vliegen. Kinderen zijn dan te jong. Vanaf 5 jaar kan een kind vliegen onder begeleiding van een stewardess. Wanneer het kind 12 jaar is mag het kind alleen reizen mits er toestemming is gegeven door de ouders/voogd.

Waarom uittreksel Gezagsregister?

Wilt u een uittreksel uit het gezagsregister ontvangen? Dan kunt u dit aanvragen bij de rechtbank. U heeft bijvoorbeeld een uittreksel nodig als u wilt aantonen wie het ouderlijk gezag heeft over uw kind.

Kan een baby reizen zonder paspoort?

Als uw kind met of zonder u naar het buitenland reist, moet uw kind een geldig paspoort of identiteitskaart hebben. Dit geldt voor elk land van bestemming, ongeacht de leeftijd van uw kind. Het paspoort is in alle landen te gebruiken als geldig reisdocument voor uw kind.

Hoe oud moet je zijn om op vakantie te gaan?

Waarom moet je minimaal 18 jaar zijn? Wanneer je als minderjarige een reis wilt boeken, kun je bij veel reisbureaus terecht met een ouderverklaring. Zij geven hiermee aan dat jij zelfstandig genoeg bent om deze reis te maken.

Kan vader gezag aanvragen zonder toestemming moeder?

U kunt gezamenlijk ouderlijk gezag aanvragen bij de rechtbank. De biologische moeder moet hier toestemming voor geven. Geeft zij geen toestemming? Dan kunt u vervangende toestemming aanvragen bij de rechter.

Wat is een uittreksel uit het Gezagsregister?

Uittreksel gezagsregister In het gezagsregister worden beslissingen over het gezag geregistreerd. Het gezagsregister is openbaar. Dit betekent dat iedereen een uittreksel uit het gezagsregister kan opvragen. U kunt het uittreksel uit het gezagsregister aanvragen bij alle rechtbanken in Nederland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven