Welke taal spraken Germanen?

Welke taal spraken Germanen?

Germaanse talen

 • ■ Deens.
 • ■ Duits.
 • ■ Engels.
 • ■ IJslands.
 • ■ Nederlands en Afrikaans.
 • ■ Noors.
 • ■ Zweeds.

Welke talen zijn verwant aan het Nederlands?

Het Nederlands is een Indo-Europese, Germaanse taal die vooral in Nederland, Vlaanderen en Suriname wordt gesproken. Het is nauw verwant met de andere West-Germaanse talen: Engels, Fries, Duits, Nedersaksisch, Luxemburgs, Jiddisch en de dochtertaal Afrikaans.

Waar komt de Nederlandse taal vandaan?

Rond het begin van de jaartelling kwam er vanuit Noord-Duitsland een Germaanse kolonisatie. Toen sprak men hier dus Germaans. Na de volksverhuizingen, dus ongeveer rond het jaar 500 na Christus, zijn uit de Germaanse dialecten aparte talen ontstaan, waaronder het Oudnederlands.

Is Frans Germaans?

Dat betekent dat ze allebei uit dezelfde taal zijn ontstaan: het Germaans. Het Frans lijkt niet op het Duits en Nederlands omdat het tot een hele andere taalfamilie behoort. Het Frans is net als het Spaans, het Portugees, het Italiaans en het Roemeens, een Romaanse taal.

Welke talen zijn West Germaans?

De talen die men traditioneel West-Germaans noemt, zijn de grootste en belangrijkste groep binnen deze taalfamilie.

 • Anglo-Fries. Angelsaksische talen. Engels. Schots.
 • Nederduits. Nedersaksisch. Oost-Nederduits. Plautdietsch.
 • Nederfrankisch. Nederlands. Afrikaans. Limburgs.
 • Hoogduits. Middelduits. Westmiddelduits. Luxemburgs.

Waar spreken ze Germaans?

De Germaanse talen worden oorspronkelijk gesproken in West-Europa, Noord-Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Ze zijn zelf weer onderdeel van een nóg grotere taalfamilie, de Indo-Europese talen, waar o.a. ook de Romaanse talen (Frans, Spaans etc.)

Welke talen zijn familie van elkaar?

Die groep kan klein of groot zijn, en een taalfamilie kan zelf weer onderdeel zijn van een grotere taalfamilie. Zo behoren het Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Roemeens en nog andere talen tot de Romaanse taalfamilie, die op haar beurt deel uitmaakt van de Indo-Europese taalfamilie.

Welke relatie heeft het Afrikaans met het Nederlands?

De Nederlandse taal is de basis van het Afrikaans. Hierdoor is nog steeds ongeveer 90 tot 95 procent van de Afrikaanse woordenschat van Nederlandse oorsprong en zijn er weinig lexicale verschillen tussen de twee talen.

Wat voor soort taal is Nederlands?

Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de officiële taal van Nederland, Suriname en een van de drie officiële talen van België. Binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het Nederlands ook een officiële taal van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Het Nederlands is de op twee na meest gesproken Germaanse taal.

Welke Europese talen zijn Germaans en welke Romaans?

De Germaanse talen worden oorspronkelijk gesproken in West-Europa, Noord-Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Ze zijn zelf weer onderdeel van een nóg grotere taalfamilie, de Indo-Europese talen, waar o.a. ook de Romaanse talen (Frans, Spaans etc.) en de Slavische talen (Russisch, Pools etc.) bij horen.

Welke talen stammen af van het Latijn?

De Romaanse talen zijn ontstaan uit het Latijn, de taal van de Romeinen. Vooral het Italiaans, Sardijns en Corsicaans lijken hier nog op. Er zijn zo’n 791.000.000 (791 miljoen) mensen die een Romaanse taal als moedertaal spreken. Dat komt omdat Spanje, Portugal en later ook Frankrijk veel koloniseerden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven