Welke talen spreken ze allemaal in Afrika?

Welke talen spreken ze allemaal in Afrika?

Na India is Zuid-Afrika het land met de meeste verschillende officiële talen. Elf stuks maar liefst: Engels, Afrikaans, Ndebele, Pedi, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zulu. De meest gesproken taal tussen verschillende bevolkingsgroepen is Engels.

Welke Afrikaanse landen spreken Engels?

In Afrika is het een officiële taal in Nigeria, Zuid-Afrika, Tanzania, Kenia, Oeganda, Ghana, Kameroen, Zimbabwe, Malawi, Zambia, Rwanda, Sierra Leone, Liberia, Namibië, Lesotho, Botswana, Gambia, Swaziland, Mauritius en de Seychellen.

Welke taal meest gesproken in Zuid-Afrika?

isiZulu. Dit is de meest gesproken taal in Zuid-Afrika. Zo’n 23% van de populatie (ongeveer 11.6 miljoen mensen) uit zich dagelijks in deze taal. Het is de taal van de grootste etnische groep in Zuid-Afrika: de Zulu.

Welke taal spreken ze in Cape Town?

Engels: als omgangstaal algemeen gebruikt, daarin gesteund door de regering. Als moedertaal veel gesproken in Kaapstad, Johannesburg en de steden in KwaZoeloe-Natal. Zoeloe: vooral in KwaZoeloe-Natal en het zuidelijk deel van Mpumalanga en Gauteng. Xhosa: vooral in Oost-Kaap en in de stedelijke gebieden in Westkaap.

Wie spreekt Afrikaans?

Het Afrikaans is een West-Germaanse taal die hoofdzakelijk in Zuid-Afrika en Namibië wordt gesproken. De taal is een dochtertaal van het Nederlands, ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten, en werd historisch Kaaps-Hollands genoemd.

Welke landen spreken Engels als hoofdtaal?

Landen

  • India. 1.103.600.000.
  • Verenigde Staten. 321.368.864.
  • Pakistan. 162.419.946.
  • Nigeria. 128.771.988.
  • Filipijnen. 87.857.473.
  • Verenigd Koninkrijk. 60.441.457.
  • Zuid-Afrika. 44.344.136.
  • Kenia. 33.829.590.

Welke landen spreken Engels in Europa?

Het Engels is in Europa de officiële taal in het Verenigd Koninkrijk, Malta en Ierland. Landen waarin veel mensen Engels als vreemde taal spreken zijn Nederland, Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden, Finland, België en Cyprus.

Wie spreekt Afrikaans in Zuid-Afrika?

Met bijna 7 miljoen moedertaalsprekers in Zuid-Afrika, 13,5% van het totale aantal inwoners, is het de op twee na grootste taal van het land, na Zoeloe en Xhosa. Blanke Afrikaners vormen ongeveer 40% (2,7 miljoen) van de sprekers, de rest is overwegend ‘kleurling’ (3,4 miljoen).

Welke taal spreken ze in Noord Afrika?

Met tweeduizend verschillende talen behoort Afrika tot de meest taalrijke regio’s van de wereld. Onder die pakweg tweeduizend talen zijn een paar wereldtalen met miljoenen sprekers, zoals het Hausa en het Fulani in West-Afrika, het Swahili in Oost-Afrika en het Arabisch in Noord-Afrika.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven