Welke tandarts is geconventioneerd?

Welke tandarts is geconventioneerd?

Is je arts geconventioneerd? Met de tool op de website van het RIZIV zoek je een zorgverstrekker op, onder meer op basis van zijn/haar naam, gemeente of discipline: Geef je zoektermen in. Houd je cursor boven het wieltje naast het RIZIV-nummer van je zorgverstrekker om te zien of je hij/zij geconventioneerd is.

Wat als tandarts niet geconventioneerd is?

Niet-geconventioneerde tandarts Een niet-geconventioneerde of gedeconventioneerde tandarts gaat niet akkoord met de voorgestelde tarieven. Zij hoeven zich dan ook niet aan deze tarieven te houden en kunnen zelf bepalen hoe veel ze vragen voor behandelingen.

Waar vind ik mijn RIZIV-nummer terug?

Uw MyRiziv-profiel toont uw huidige RIZIV-nummer, dat bestaat uit 11 cijfers. De laatste 3 cijfers vormen uw bevoegdheidscode. Onder uw RIZIV-nummer ziet u uw bevoegdheid in tekstvorm. Op onze RIZIV-website kan u de volledige lijst van bevoegdheidscodes raadplegen.

Welke artsen zijn geconventioneerd?

De geconventioneerde arts is diegene die de honoraria die in de overeenkomst zijn voorzien toepast. In dat geval betaalt u slechts wat het remgeld wordt genoemd, met andere woorden het verschil tussen het door het ziekenfonds terugbetaalde bedrag en de door de overeenkomst vastgelegde honoraria.

Hoeveel kost een behandeling bij de kinesist?

Voor een kinesitherapiesessie betaal je bij geconventioneerde kinesisten een vast bedrag per sessie. Heb je last van een courante aandoening, zoals bijvoorbeeld lage rugpijn of een tenniselleboog, dan betaal je het basistarief van €22,26 per sessie. Vaak hoort hier wel nog een extra toeslag bij van 2,74 euro.

Wat is een niet-geconventioneerde kinesist?

De 16 procent andere kinesisten (3.500 van de in totaal 22.000 therapeuten) zijn voortaan “ongeconventioneerd”, dubbel zo veel als in 2015. Een ongeconventioneerde kinesitherapeut moet zich niet langer houden aan de vastgelegde tarieven, behalve bij patiënten met een zogenoemde “verhoogde tegemoetkoming”.

Waar vind ik mijn RIZIV-nummer verpleegkundige?

De verantwoordelijke van het team van verpleegkundigen waarin u zult werken, zal dat RIZIV-nummer aanvragen bij onze Dienst voor geneeskundige verzorging. Als u dit RIZIV-nummer zelf wil aanvragen, dan moet u uw band met het team van thuisverpleegkundigen kunnen bewijzen.

Hoe vraag ik mijn RIZIV-nummer aan?

Om een Riziv-nummer te bekomen moet u een schriftelijke aanvraag indienen bij de Dienst Erkenning van Gezondheidszorgberoepen van de FOD Volksgezondheid, die op zijn beurt alle gegevens doorstuurt naar het Riziv. Het Riziv bezorgt u daarop via de post uw Riziv-nummer.

Waarom is een arts niet geconventioneerd?

Het grootste verschil tussen een geconventioneerde en niet-geconventioneerde arts zit hem in de prijs die kan aangerekend worden. Dit prijsverschil komt er doordat geconventioneerde artsen de akkoorden moeten naleven omtrent de tarieven die ze mogen aanrekenen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven