Welke tandheelkundige verrichtingen vallen onder de basisverzekering?

Welke tandheelkundige verrichtingen vallen onder de basisverzekering?

De basisverzekering dekt de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten. Voor mensen boven 18 jaar zit de periodieke controle niet in het basispakket.

Hoeveel vergoeding Kroon?

De meeste verzekeringen vergoeden 75 of 100 procent van de kosten. Een enkeling vergoedt slechts 50 procent. Aan de vergoeding voor kronen en bruggen is ook een maximumbedrag gekoppeld. Dit bedrag verschilt per (tand)verzekering en loopt uiteen van 100 tot 1.750 euro.

Is een kroon vergoed?

Kronen, bruggen en inlays worden nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten om zo een percentage van de kosten terug te krijgen.

Wat valt onder een Tandongeval?

De Tandongevallen-verzekering vergoedt alleen schade aan originele eigen tanden of kiezen, kronen en bruggen. Sluit je de verzekering voor het eerst af? Dan vallen de kosten die gemaakt zijn na een ongeval dat heeft plaatsgevonden voor 1 januari 2021, niet onder de dekking.

Waar valt tandarts onder?

Een deel van de zorg die tandartsen en kaakchirurgen leveren valt onder de basisverzekering. Valt je behandeling onder de basisverzekering? Houd er dan rekening mee dat het eigen risico dat nog open staat ook eerst wordt aangesproken.

Welke tandartskosten zijn aftrekbaar Belastingdienst?

Alle tandartskosten welke boven het drempelbedrag uitkomen. Met aanvullende verzekering: Tandartskosten die het aanvullend verzekerde bedrag overschrijden en boven het drempelbedrag uitkomen.

Wat zijn de kosten voor een brug?

Gemiddelde kosten van een brug voor uw tanden De gemiddelde prijs voor een driedelige brug ligt in 2019 rond de de €1750. Op het moment dat u u een vijfdelige brug wilt laten plaatsen, dan ligt de totaalprijs gemiddeld rond de €2750.

Hoeveel kost een kroon tand?

Een stifttand is een volledig nieuwe tand die in de kaak verankerd wordt. De gemiddelde prijs van deze tandzorg kan al snel oplopen. Voor een kroon kom je op 750 euro, voor een implantaat is dat al 2.000€.

Wat kost een kroon inclusief techniekkosten?

Wat kost een kroon?

Beschrijving Prestatiecode Kosten
Geleidings-, infiltratie- en/of Intraligamentaire verdoving A10 € 33,76
Kroon R24 € 265,28
Techniekkosten kroon R24 VERSCHILT*
Totaal € 376,21 EXCL. TECHNIEKKOSTEN

Kan een kroon vervangen worden?

Wanneer uw kroon zijn levensduur heeft bereikt, of wanneer de kroon beschadigd of afgebroken is, kan de kroon vervangen worden. Na het verwijderen van de oude kroon, wordt de tand of kies bijgeslepen (indien nodig) en maakt de tandarts een afdruk van de kaak.

Wat dekt een Gezinsongevallenverzekering?

Wat is een gezinsongevallenverzekering? Met een gezinsongevallenverzekering heb je recht op een vergoeding als jij of iemand uit je gezin door een ongeval blijvend invalide raakt. Je kan de gezinsongevallenverzekering uitbreiden met de aanvullende dekkingen Overlijden en Tandartskosten voor kinderen jonger dan 19 jaar.

Wat kost een Tandongevallenverzekering?

Wat kost de Tandongevallenverzekering? De verzekering kost 1 euro per maand. Je betaalt eenmalig het jaarbedrag van 12 euro per verzekerde voor heel 2020.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven