Welke twee functies heeft de god Poseidon?

Welke twee functies heeft de god Poseidon?

In de Griekse mythologie is Poseidon de god van het water, zee, paarden en aardbevingen. Hij is een van de Olympische goden en de broer van de oppergod Zeus.

Waar staan de Griekse goden voor?

De Griekse goden waren de goden waarin de Oude Grieken geloofden. Zij geloofden niet in één god, zoals wij. Zij hadden voor bijna alles wel een god. Zoals bijvoorbeeld Poseidon, de god van de zee, of Athena, de godin van de wijsheid en de oorlog.

Hoe heet de god van de zee?

Neptunus (in ouder Nederlands ook wel Neptuin) is een figuur uit de Romeinse mythologie. Hij was oorspronkelijk een god van de golven en van alle stromend water; later meer bepaald een god van de zee, zoals blijkt uit het feit dat men hem Salacia, een personificatie van de zilte baren, tot gemalin gaf.

Wie is de god der goden?

Zeus is de koning van de Griekse goden. Hij is ook de heerser op de berg Olympus, en de god van de hemel, en onweer. Hij is de jongste zoon van de titanen Cronus en Rhea, en is getrouwd met Hera (hoewel geenszins trouw aan haar en dus de vader van vele bastaard zonen).

Welke god was Poseidon?

Poseidon was getrouwd met de waternimf Amphitrite. Uit hun huwelijk werd onder anderen Triton geboren. Poseidon had ook vele buitenechtelijke kinderen. Poseidon is de god van de zeeën en de wateren, maar ook van de paarden en de aardbevingen.

Wat is de betekenis van Poseidon?

Poseidon (Oudgrieks: Ποσειδῶν, Poseidỗn; Dorisch: Ποτειδαν, Poteidan, Ποσειδάων, Poseidáôn) is in de Griekse mythologie de god die heerst over de zee, de wateren en hun goden. Maar hij was ook een god van de paarden en – als “Aard-Schudder” – van aardbevingen. Het Romeinse equivalent is Neptunus.

Welke zijn de Griekse goden?

De twaalf Olympische goden zijn: Zeus, heerser over hemel en aarde Hera, de zus en tevens vrouw van Zeus, Athena, de Griekse godin van de wijsheid, de wetenschap en de schone kunsten, Poseidon, de god van de zee, Demeter, godin van de vruchtbaarheid, Apollo, god van het licht, Artemis, de godin van de jacht, Hermes.

Wie zijn de belangrijkste Griekse goden?

Olympiërs

  • Zeus – oppergod, god van het hemelrijk, de lucht en het weer en de donder.
  • Hera – godin van het huwelijk en het gezin.
  • Poseidon – god van de zeeën, aardbevingen en paarden.
  • Demeter – godin van de landbouw en het graan.
  • Hestia – godin van de huiselijkheid en het haardvuur.

Wie beminde Poseidon?

In een in Korinthe inheemse legende is Poseidon de vader van het gevleugelde paard Pegasus, die hij had verwekt bij de Gorgo Medusa. Toen dat paard naderhand aan Bellerophon ten gebruike werd gegeven, leerde Poseidon hem, hoe het te temmen en te besturen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven