Welke vakken heb je bij pedagogiek?

Welke vakken heb je bij pedagogiek?

Welke vakken krijg je op de hogeschool tijdens de opleiding Pedagogiek? Pedagogiek opleidingen bestaan uit drie delen: theoretische kennis (met aandacht voor psychologie, educatie en gedrag etc.), thematische vakken (bijvoorbeeld projecten over opvoeden, pesten en het eenoudergezin) en ten slotte de praktijk.

Wat is het werkveld van orthopedagogen?

Een orthopedagoog is gespecialiseerd in opvoed- en ontwikkelvragen van kinderen en jongeren. Zij houden zich bezig met afwijkende opvoedingsvragen en adviseren aan ouders, docenten en andere specialisten binnen de zorg.

Wat leert een pedagoog?

Een pedagoog is gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Hierbij kijkt hij naar de verschillende ontwikkelingen van het kind. Denk hierbij aan de sociaal-emotionele, biologische, cognitieve en psychische ontwikkelingen.

Wat kun je met de studie pedagogische wetenschappen?

Als afgestudeerde van de bachelor Pedagogische wetenschappen kun je gaan werken als: pedagogisch medewerker of adviseur. gezinscoach, begeleider of trainer….Bij organisaties zoals:

  • pedagogische centra.
  • onderwijsinstellingen.
  • jeugdreclassering.
  • medische kinderverblijven.
  • de media.
  • de overheid.
  • onderzoeksbureaus.

Wat is Pedagogiek Han?

Met Pedagogiek ben je straks specialist in het opvoeden en begeleiden van kinderen, jeugdigen én hun ouders. Je werkt aan een stevige theoretische basis en doet veel praktijkervaring op. Verder volg je een minor en loop je stages.

Wat leer je bij HBO Pedagogiek?

Over de opleiding. Als student Pedagogiek leer je om de ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren en problemen te voorkomen of op te lossen, samen met ouders en professionals.

Wat doe je als orthopedagoog?

Om Orthopedagoog te worden heb je een universitaire Master nodig. Je zult eerst de WO opleiding Pedagogiek (Pedagogische Wetenschappen), dit is een driejarige Bachelor. Daarna zal je de Master Orthopedagiek moeten volgen, dat is een één tot tweejarige Master. Een VWO diploma geeft toegang tot deze opleiding.

Hoeveel verdient een orthopedagoog per maand?

Een orthopedagoog in Nederland verdient gemiddeld € 4.150 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.530 (laagste) tot € 4.775 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat bestuderen pedagogen?

Pedagogiek of opvoedkunde is de studie van de manier waarop volwassenen (ouders, opvoeders, onderwijzers) jeugdigen grootbrengen met een bepaald doel voor zich. Een beoefenaar van deze studie heet een pedagoog. Onder pedagogie wordt de praktijk van het opvoeden verstaan.

Waar houdt een pedagoog zich mee bezig?

Een pedagoog is iemand die zich bezighoudt met pedagogiek, oftewel zich op een professioneel-wetenschappelijke manier bezighoudt met opvoeding, onderwijs en vorming, alsook de pedagogische theorie.

Hoe lang duurt Pedagogische wetenschappen?

De universitaire opleiding Pedagogische Wetenschappen bestaat uit een bachelor- en een masterfase. De voltijdse bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen duurt drie jaar.

Wat doet een pedagogisch medewerker in het ziekenhuis?

Als pedagogisch medewerker ziekenhuizen sta je kinderen bij in het ziekenhuis voor, tijdens en na de operatie. Naast de steun en toeverlaat voor de kinderen ben je ook een aanspreekpunt voor de ouders. Je kunt de ouders vertellen hoe hun kind kan reageren na een narcose of operatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven