Welke vis lijkt op mul?

Welke vis lijkt op mul?

Er bestaat een zeker aantal volksnamen voor de mul zoals: koning van de poon, koning van de haring (ten onrechte wordt deze bijnaam ook gekoppeld aan de riemvis), keuninkje, zeekoning, barbeel (ook de naam van een zoetwatervis), zeebarbeel, gestreepte zeebarbeel en barbereintje.

Wat is mul voor een vis?

Mul behoort tot de baarsachtige en wordt ook wel ‘koning van de poon’ genoemd, ondanks dat ze geen familie van elkaar zijn. De smaak van de mul combineert goed met zuidelijke producten als knoflook, olijfolie en Provençaalse kruiden. Deze vis is heerlijk om te grillen, te stomen, te bakken of in de oven te bereiden.

Waar smaakt mul naar?

Mul is een beetje een vettig visje en daar passen citrusvruchten en de anijsachtige smaak van venkel heel goed bij. Venkel en sinaasappel is een klassieker en in combinatie met rode mul nog lekkerder. Wat soort betreft behoort de rode mul tot de baarsachtigen. De vis is roze rood en makkelijk te fileren.

Welke vis is vergelijkbaar met rode poon?

Een alternatief voor rode poon is grauwe poon of roodbaars, maar bij een krap budget of misschien beter verkrijgbaar, kan men ook tilapia of pangasius gebruiken.

Welke vis lijkt op makreel?

Dorade.

 • Forel.
 • Griet.
 • Hamachi.
 • Heilbot.
 • Inktvis.
 • Kabeljauw.
 • Makreel.
 • Welke vis in plaats van makreel?

  Zalm: forel, blauwbaars, makreel, gestreepte zeebaars of bandeng. Tonijn: zwaardvis of zalm. Tilapia: tarbot, wijting, forel, meerval, brasem, mul, snoek, tong of dorade. Ansjovis: sardines, spiering of haring.

  Wat is mul zand?

  mul – bijvoeglijk naamwoord 1. wat droog is en niet aan elkaar plakt ♢we zakten tot onze enkels in het mulle zand Bijvoeglijk naamwoord: mul is muller dan …

  Is Mul een roofvis?

  Wanneer je bijvoorbeeld mosselen kookt is dit wel oké. Vissen in blik of uit een pot zijn al verhit en daardoor ook ongevaarlijk om te eten. Let ook op het roofvissen (makreel, paling, tonijn, snoekbaars, zwaardvis en snoek), zowel vers als gerookt en uit blik. Deze vissoorten bevatten namelijk een hogere dosis kwik.

  Is rode poon rode mul?

  De rode mul wordt ook wel de koning van de poon genoemd. Deze vis is roze rood op de kop en het lijf. De ogen staan hoog in de kop en heeft twee baarddraden. De rode mul voedt zich met garnalen, wormen, weekdieren en levende kleine visjes, die ze met behulp van de baarddraden opsporen.

  Welke vis lijkt op scholfilet?

  Vervangers: Schol kan makkelijk vervangen worden door alle andere soorten platvis zoals schar, tongschar en tong.

  Welke vis is vergelijkbaar met kabeljauw?

  Pollak, vlaswijting of witte koolvis, het zijn drie namen voor dezelfde soort vis met iets donkerder en droger vlees dan kabeljauw. De zachte, gelaagde structuur is ook vergelijkbaar maar nog net iets fijner volgens Jeroen.

  Welke vis lijkt op zeewolf?

  Zeeduivel is bijvoorbeeld prima te vervangen door zeewolf.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven