Welke wapens heeft Belgie gemaakt?

Welke wapens heeft Belgie gemaakt?

Toen waren het zwaarden, helmen en harnassen, nu voert Wallonië vooral traditionele wapens uit zoals vuurwapens, munitie en explosieven. Het belangrijkste bedrijf is het bekende FN Herstal, dat vuurwapens maakt, maar daarnaast zijn er ook Mecar, dat in Nijvel granaten en munitie produceert naast CMI.

Wat voor wapens produceert Nederland?

Nederland maakt niet direct vuurwapens maar er zijn wel materialen die onder de wapenindustrie vallen. Nederland maakt bv het goalkeeper nabijheidsverdedigingssysteem dat ook door de Britse, Belgische, Chileense, Portugese en Zuid-Koreaanse marines gebruikt worden. Dit systeem wordt gemaakt door Thales.

Wat is het standaard wapen van het Belgisch leger?

In de Belgische Krijgsmacht is de FNC als individueel wapen in dienst bij alle componenten. De landcomponent voerde de FNC in voor de gevechtseenheden in het eind van de jaren 80 ter vervanging van de FN FAL. Tijdens de jaren 90 werd de FNC ingevoerd bij de overige eenheden en andere componenten.

Wie maakt wapens?

78 % van alle wapens in de wereld zijn afkomstig van zes landen: China, Frankrijk, Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 12 miljard kogels worden er elk jaar geproduceerd.

Welk land produceert de meeste wapens?

Wereldwijd wordt er tussen landen elk jaar voor naar schatting rond de 45 miljard euro aan wapens verhandeld. De Verenigde Staten is de grootste wapenexporteur, daarna volgen de Europese Unie en China. Grote exporteurs zijn Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en Duitsland.

Wie levert wapens aan is?

Welke wapens hebben ze in het leger?

Bewapening

  • Colt C7-geweer.
  • Glock 17-pistool.
  • Accuracy AX-precisiegeweer.
  • © Barrett-precisiegeweren (M107 en M82)
  • HK416-aanvalsgeweer en HK417-scherpschuttersgeweer.
  • Mossberg-shotgun.
  • Browning M2-zwaar machinegeweer.
  • MAG-middelzwaar machinegeweer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven