Welke zak voor PMD?

Welke zak voor PMD?

U kunt PBD-afval los in de minicontainer gooien. Gebruikt u liever een zak? Gebruik dan alleen doorzichtige zakken. Gooi uw PBD-afval niet weg in grijze afvalzakken.

Wat is het volledige woord van PMD?

PMD is de afkorting voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Dit afval wordt tweewekelijks aan huis ingezameld in een blauwe PMD-zak.

Waar kun je PMD zakken kopen?

U kunt de blauwe zakken voor PMD kopen bij deze winkels:

  • Carrefour (Noorderwijksebaan 1)
  • Van Eccelpoel (Lierseweg 20)
  • AD Delhaize (Grote Markt 46)
  • Colruyt (Belgiëlaan 42)
  • Vanalles & Nogwat (Ring 13, Noorderwijk)
  • Supermarkt Heylen (Morkhovenseweg 92, Noorderwijk)

Waar kan ik PMD zakken kopen?

Hoeveel kost het? De IVAGO-zakken koop je per rol in één van onze verkooppunten (de supermarkt of buurtwinkel, in de Stadswinkel, het gemeentehuis van Destelbergen, het dienstencentrum van Heusden, of aan het IVAGO-onthaal). Een rol pmd-zakken van 75 liter bevat 20 zakken en kost 6 euro.

Hoeveel liter heeft een PMD zak?

De zakken zijn verkrijgbaar in twee formaten: 75 liter en 30 liter. Opgelet: De 30 liter-zak is enkel voor appartementsbewoners die hun afval in verzamelcontainers aanbieden.

Hoeveel schildpadden gaan dood door plastic?

100.000 zeeschildpadden sterven jaarlijks door plastic.

Wat betekent de afkorting PMD afval?

PMD staat voor Plastic, Metaal en Drankkartons. Als u beide vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden dan mag het in de groene PMD-zak. Alleen huishoudelijk afval is toegestaan, geen bedrijfsafval.

Wat wordt er gemaakt van PMD afval?

Plastic verpakkingen Daar wordt het materiaal tot snippers vermalen, gereinigd, samengesmolten en omgezet in korrels (granulaat). Het granulaat is grondstof voor nieuwe producten als jerrycans, fleece-truien, speelgoed, tuinstoelen, leidingen en buizen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven