Welke zalf voor luieruitslag?

Welke zalf voor luieruitslag?

Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen de inwerking van vocht, urine en ontlasting. Luieruitslag behandelen kan daarom met een speciale crème tegen luieruitslag: zinkzalf. Dit is een billenzalf met een hoog gehalte zinkoxide en daardoor als het ware voor een beschermend laagje zorgt.

Wat te doen bij ernstige luieruitslag?

Heeft je kindje luieruitslag dan kun je het volgende doen:

  1. Verschoon je kind zo vaak mogelijk.
  2. Was de billen van je kindje met lauw warm water zonder zeep en dep de huid droog.
  3. Laat je kindje regelmatig een tijdje zonder luier liggen.
  4. Smeer de billen in met zinkzalf , die werkt verzorgend en beschermend.

Hoe herken je luieruitslag?

HOE ZIET LUIERUITSLAG ER UIT? De huid in het luiergebied is rood en soms ook schilferend. Er kunnen bultjes en blaasjes bij zijn en soms ook scheurtjes van de huid. Het kan jeuk maar ook pijn veroorzaken, vooral als de huid beschadigd is.

Welke zalf voor rode billetjes baby?

Bepanthol Babyzalf is vooral aan te raden voor rode billetjes vanwege haar beschermende formule, die rijk is aan lanoline (70% vet) en de aanwezigheid van provitamine B5, die het natuurlijke huidherstel ondersteunt.

Is luieruitslag gevaarlijk?

Wanneer je baby luieruitslag heeft, is de huid rondom de billen en bovenbenen geïrriteerd. De huid is rood en schraal. Soms ontstaan er zelfs blaasjes en wondjes. Gevaarlijk is de uitslag niet, maar je baby kan het wel als zeer onprettig ervaren en er veel door huilen.

Welke doekjes bij luieruitslag?

Gebruik alleen milde, hypoallergene en pH-neutrale huidproducten zonder alcohol. Gebruik bij luieruitslag billendoekjes zonder parfum. Parfum kan de verstoorde huid extra irriteren.

Wat smeren op open billen?

Luieruitslag behandelen Gebruik een washandje met lauw water of alcoholvrije ongeparfumeerde babydoekjes. Laat de billetjes ook ‘aan de lucht drogen’, dat is goed voor het babyhuidje. Om de huid van je baby te beschermen tegen de irritatie van ontlasting en urine, kan je zijn billen insmeren met babyzalf.

Hoe kun je luieruitslag voorkomen?

Tips om luieruitslag te voorkomen

  1. Verschoon de luier zodra hij zwaar aanvoelt, en meteen als je baby gepoept heeft.
  2. Gebruik zo min mogelijk producten bij het verschonen.
  3. Doe de luier niet te strak om, zodat er wat lucht bij de billen kan komen.
  4. Laat je kind af en toe in zijn blote billen liggen.

Welke oorzaken zijn er voor rode billetjes?

De oorzaak van rode billen is te vinden in de combinatie van ontlasting, urine en de wrijving van de luier. Ontlasting en urine maken de huid van je kleintje week en vochtig. Ze geven bovendien bepaalde stoffen af die de huid irriteren.

Wat te doen bij Rode babybilletjes?

Wat kunt u zelf doen bij luieruitslag?

  1. Verschoon uw kind vaak.
  2. Maak de billetjes elke keer schoon met lauw water.
  3. Krijgt u bij het verschonen de poep er moeilijk af?
  4. Gebruik geen zeep of vochtige schoonmaakdoekjes met parfum.
  5. Smeer de schone huid in met zinkzalf of zinkolie.

Is zinkzalf schadelijk?

Wel is het zo dat zink zorgt voor een wit laagje op je huid, wat zichtbaar kan zijn als een witte waas of witte vlekjes op de huid. Dus wil je bijvoorbeeld je koortslip of een wondje sneller laten indrogen, dan kan je zinkzalf gebruiken – maar nadeel is dat de crème een wit laagje achterlaat.

Hoe dik moet je Sudocreme smeren?

In het algemeen dient u een kleine hoeveelheid zalf in een dun laagje aan te brengen. Masseer Sudocrem met kleine cirkelvormige bewegingen in de huid totdat de zalf verdwijnt en een doorzichtige laag achterlaat. Als de zalf de plekken niet volledig bedekt dan dient u iets meer aan te brengen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven