Welke zorgverzekering is duurzaam?

Welke zorgverzekering is duurzaam?

Ditzo is de meest duurzame zorgverzekering met de beste prijs en valt onder a.s.r. Ze krijgen een score van 4.5 uit 5 wat betreft duurzame beleggingsstrategie. Als je voor een jaar betaalt krijg je 1% korting. Zilveren Kruis valt onder Achmea.

Is ASR echt duurzaam?

Verzekeraars a.s.r. en achmea behoren momenteel tot de meest duurzame verzekeraars. Dat blijkt uit de scores van de Eerlijke Verzekeringswijzer, die is opgezet door Amnesty International. Onder a.s.r vallen twee merken voor de zorgverzekering, namelijk Ditzo en De Amersfoortse.

Hoe groen is mijn verzekering?

Duurzaamheidsscore per verzekeraar

Verzekeraar Duurzaamheids- score VBDO
Nat.-Nederlanden 3,5
Achmea 3,5
Menzis 2,8
Dela 2,3

Hoe duurzaam is DSW?

Bedrijven waarin wordt belegd worden gestimuleerd tot duurzaam gedrag. We sluiten op voorhand beleggingen uit die we in strijd achten met onze uitgangspunten. DSW belegt, conform de ESG, niet in producenten van ‘controversiële’ wapens, zoals clusterbommen, landmijnen, kernwapens, biologische of chemische wapens.

Wat is een duurzame zorgverzekering?

Een zorgverzekering met een scherpe premie, die ook nog eens goed is voor mens, dier en planeet. Je vindt deze zorgverzekering bij ons! De VBDO doet jaarlijks onderzoek naar het best ontwikkelde duurzame beleggingsbeleid.

Hoe duurzaam is Achmea?

Achmea is als tweede verzekeraar geëindigd in een ranking van de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). De ranglijst brengt in kaart hoe duurzaam de tachtig grootste pensioenfondsen en verzekeraars beleggen als specifiek wordt gekeken naar de impact van klimaatverandering.

Hoe duurzaam is Nationale Nederlanden?

Sustainalytics. Sustainalytics is wereldwijd een vooraanstaand bedrijf in onderzoek en beoordelingen van ESG. In oktober 2021 behaalde NN Group een ESG Risk Rating van 15,2 (laag risico). NN heeft een 9e plek (297 verzekeraars).

Heeft ASR een zorgverzekering?

Je hebt bij ons de keuze uit 2 basisverzekeringen: Ruime Keuze en Eigen Keuze. Het maakt niet uit welke basisverzekering je kiest, bij ons heb je altijd vrije keuze voor huisartsen en ziekenhuizen in Nederland. Bekijk hieronder welke basisverzekering het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Hoe groen is Unive?

Univé is zelf geen energieleverancier. U wordt klant bij onze energiepartner Greenchoice en krijgt dan 100% groene stroom, opgewekt door en voor Univé-leden.

Hoe groen is Aegon?

Aegon is dan ook één van de initiatiefnemers van Stichting Duurzaam Herstel en Stichting Duurzaam Repareren. Deze stichtingen hebben het keurmerk GroenGedaan!. 90% van de schadeherstellers waarmee wij samenwerken heeft dit keurmerk. De overige schadeherstellers hebben het keurmerk van Stichting Erkend Duurzaam.

Waarom is Ditzo duurzaam?

En dat is nou net wat ons de meest duurzame zorgverzekeraar maakt! We investeren niet in wapens of de tabaksindustrie, maar wél in groene energie, nieuwe medicijnen en kinderonderwijs. Ditzo vindt namelijk dat beleggingen moeten bijdragen aan een betere wereld en het terugdringen van CO2-uitstoot.

Hoe duurzaam is een bank?

ASN en Triodos winnaars Deze banken kijken niet of nauwelijks of hun investeringen maatschappelijk verantwoord zijn. Middenmoters in het onderzoek zijn Fortis, ABN Amro en ING; ze scoren op enkele onderwerpen voldoende, maar vaker onvoldoende of slecht. De Rabobank en Robeco scoren redelijk tot goed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven