Welke zorgverzekering vergoed een bril?

Welke zorgverzekering vergoed een bril?

Een ‘gewone’ bril wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor betaal je de kosten zelf, of je sluit er een aanvullende verzekering voor af. Alleen bij medische noodzaak kom je in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering voor een bril of lenzen.

Hoeveel vergoeding krijg ik voor een bril?

Brillen, brillenglazen en contactlenzen kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering….Wat krijgt u vergoed voor een bril of lenzen?

Aanvullende verzekering Vergoeding
Plus € 100,- per 2 jaar
Top € 125,- per 2 jaar
Jongeren € 100,- per 2 jaar
Gezinnen € 150,- per 2 jaar

Hoeveel bril vergoeding Menzis?

Maximaal € 75 vergoeding per 2 kalenderjaren op bril of lenzen aangeschaft in Nederland. Wilt u extra korting? Neem deel aan SamenGezond.

Is mijn bril verzekerd bij Unive?

Bril vergoeding basisverzekering Nee, brillen en lenzen worden in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt daarnaast kiezen voor een aanvullende verzekering, waarbij u wel een vergoeding krijgt voor een bril of lenzen.

Hoe lang moet je met een bril doen?

Gemiddeld 4 tot 5 jaar. De meeste mensen informeren naar een nieuwe multifocale bril omwille van twee redenen.

Wat betekent per twee kalenderjaren?

Dat betekent dat je na aankoop van een bril pas ná die periode weer kunt declareren. Kocht je bijvoorbeeld in maart 2019 een bril, dan heb je in zo’n geval pas in maart 2021 weer recht op vergoeding. Bij twee kalenderjaren kan je ook dit jaar – in 2020 – alweer profiteren van je brilvergoeding.

Hoeveel Fysiobehandelingen bij Menzis?

Fysiotherapie 9 behandelingen Behalve de kosten van een algemene fysiotherapeut vergoeden we ook die van een manueel therapeut, kinder(oefen)fysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, psychosomatisch fysio- of oefentherapeut en oedeemtherapeut.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven