Wie bouwt de JSF?

Wie bouwt de JSF?

Het Joint Strike Fighter-programma (JSF-programma) was een programma van het Amerikaanse ministerie van defensie om de F-16 Fighting Falcon en andere in de jaren negentig gangbare tactische gevechtstoestellen te vervangen door een nieuw “volgende-generatie”-gevechtstoestel.

Waar worden de JSF gemaakt?

Een droomklus, want hier in Cameri staat de enige fabriek in Europa waar onder het toeziend oog van de Amerikaanse ontwerper Lockheed Martin F-35’s gefabriceerd mogen worden. Dat levert de Italianen niet alleen een miljoenenorder op, maar uiteindelijk ook nog eens zo’n 6.000 banen.

Wie maakt de F-35?

De Lockheed Martin-F-35 Lightning II, ook bekend als de Joint Strike Fighter, is een straaljager die voortgekomen is uit het Joint Strike Fighter-programma (JSF) van het Amerikaanse ministerie van defensie.

Hoe lang bestaat luchtvaart?

Het ontstaan van de luchtvaart In 1903 vonden vervolgens de gebroeders Wright het eerste gemotoriseerde vliegtuig uit: de ‘Flyer’. Mede door deze uitvinding en de doorontwikkeling van vliegtuigen werden in de eerste wereldoorlog (1914 – 1918) de eerste militaire vliegtuigen ingezet.

Hoeveel F-35 heeft Nederland?

In Nederland zijn nu tien F- 35’s. Medio 2022 arriveren ook de eerste F-35’s op Vliegbasis Volkel. De F-35 vervangt op den duur alle F-16’s. In totaal koopt Nederland 46 F-35’s.

Waar staan de F-35?

De keuze valt uiteindelijk op de ‘Joint Strike Fighter’, of de F-35 Lightning II, zoals het toestel eigenlijk heet. Het is een miljardeninvestering voor Defensie. In totaal heeft Nederland 46 gevechtstoestellen besteld, waarvan er 8 permanent op een vliegbasis in Arizona in de Verenigde Staten staan.

Hoeveel F-35 krijgt Nederland?

Waar staat de f35?

Dit brengt het totaal aantal Nederlandse F-35’s op vijftien. Zeven hiervan staan op Leeuwarden gestationeerd bij 322 squadron, de overige acht toestellen staan op de vliegbasis Luke in Arizona. Deze maken deel uit het van 308th Fighter Squadron, USAF.

Waar staat de F voor in f35?

Het is een zogenoemd ‘5e generatie gevechtsvliegtuig’ met een uitgebreider sensorenpakket dan vorige generaties en stealth-eigenschappen. Dit maakt het minder zichtbaar voor (vijandelijke) radar. De F-35 wordt nog vaak JSF genoemd, of Joint Strike Fighter.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven