Wie bracht chocolade naar Europa?

Wie bracht chocolade naar Europa?

Chocolade werd 1500 jaar geleden al gegeten door de Maya’s. De Spaanse conquistador Hernán Cortés nam chocolade met zich mee naar Europa toen hij na zijn veroveringstocht in 1528 terugkeerde. De lekkernij werd al snel razend populair onder de Europese bevolking.

Waar komt de chocolade vandaan?

De oorsprong van cacao Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.

Hoe noemden ze het eerste Chocoladedrankje die de Maya’s bereidden?

Cacao – van het Olmeekse ka-ka-w – deed dienst als betaalmiddel en was waardevol vanwege de medicinale en lustopwekkende eigenschappen die eraan werden toegeschreven. De bonen werden geroosterd en gemalen, waarna er een bittere warme chocoladedrank mee werd gezet.

Wie is de uitvinder van de chocolade?

De oorsprong van chocolade reikt terug tot de Maya’s en de Azteken in Zuid-Amerika. Zij brouwden reeds een soort van chocoladedrank die voor hen een goddelijke drank was met mystieke eigenschappen.

Welke Spaanse ontdekkingsreiziger bouwde de eerste cacaoplantage?

De Azteken zien in Cortéz de verdwenen leider van de Tolteken en wordt als een held ontvangen. Om hem te eren krijgt Cortéz van de keizer een grote cacaoplantage cadeau.

Wie maakte als eerste chocolade?

Wie maakt Chocolatl?

Xocoatl of Chocolatl was een drank op basis van cacaobonen die de Azteken dronken. Deze drank werd vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. Deze drank werd in het Nahuatl xocoatl genoemd. De Spaanse kolonisten en missionarisen die zich in Amerika hadden gevestigd, maakten er chocolate van.

Waar wordt het meeste chocolade gegeten?

Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven