Wie gaan er mee met Jeff Bezos?

Wie gaan er mee met Jeff Bezos?

Eigen foto. Daemen had de ‘plek aan het raam’ van de New Shepard te danken aan een speciale veiling voor het goede doel. Daaraan deed hij afgelopen juni samen met zijn vader mee. Hoewel vader en zoon het hoogste bod aan zich voorbij lieten gaan, viel de keuze van Jeff Bezos toch op Oliver.

Wie ging met Jeff Bezos de ruimte in?

Miljardair en Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft voor het eerst een ruimtevlucht gemaakt met een raket van zijn eigen ruimtebedrijf Blue Origin. Hij deed dat samen met nog drie andere toeristen: zijn broer Mark, een 18-jarige Nederlander en de 82-jarige astronaute Wally Funk die nooit eerder in de ruimte was geweest.

Waarom mocht Oliver Daemen de ruimte in?

Oliver Daemen wordt de jongste astronaut ooit De keuze viel, volgens het bedrijf, direct op Daemen, omdat hij al van kinds af aan een grote fascinatie voor de ruimte heeft – hij is zelf bezig zijn vliegbrevet te halen – en omdat hij nog zo jong is.

Wat doet Oliver Daemen?

Met SCP is hij actief als investeerder in vastgoed, private equity en op de financiële markten. Na wat speurwerk in de KvK leren we dat vooral de investeringen in en de ontwikkeling van het vastgoed voor Daemen lekker lucratief zijn. Daemen moet in 2019 ongetwijfeld gedacht hebben ‘op naar de sterren en daar voorbij!’

Hoe laat vliegt Jeff Bezos?

Om 15.00 uur Nederlandse tijd vliegt Jeff Bezos naar de rand van de ruimte, samen met de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen. De livestream van Blue Origin volgt de hele vlucht. De vlucht zelf duurt elf minuten. Bezos en Daemen zullen zo’n drie minuten gewichtloos zijn.

Wie gaat naar de ruimte?

Voor het eerst in negen jaar gaat er vandaag weer een Nederlander de ruimte in. De 18-jarige Oliver Daemen gaat vanmiddag in Blue Origins New Shepard – voor heel even – de ruimte in. Na jaren hard werken is het vandaag dan zover: Blue Origin organiseert de eerste bemande ruimtevlucht.

Wat heeft Oliver betaald voor ruimtereis?

24 miljoen euro Oliver had niet het hoogste bod, maar mag toch mee.

Wie gaan er mee met Jeff Bezos?

Wie gaan er mee met Jeff Bezos?

Jeff Bezos zal de achttienjarige Nederlander Oliver Daemen mee aan boord nemen tijdens de eerste bemande ruimtevlucht van ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Daemen wordt op die manier de jongste astronaut ooit en de vierde Nederlander die in de ruimte zal vertoeven.

Hoeveel heeft Oliver betaald om de ruimte in te gaan?

Het winnende bod was een bizarre 28 miljoen dollar, omgerekend een kleine 24 miljoen euro. Een flink bedrag voor een vlucht van elf minuten… Oliver bleek niet het hoogste bod te hebben, maar mocht toch mee. De hoogste bieder stond namelijk zijn stoel af.

Hoeveel kost het om de ruimte in te gaan?

NASA zei in 2019 het ISS open te stellen voor betalende astronauten die per nacht per persoon zo’n 31.000 euro moeten betalen.

Wat kost een ruimtereis met Bezos?

Daar waren ze een paar minuten gewichtloos. Het zal je niet verbazen, maar zo’n ruimtereis kost heel wat. En daar ontstond al snel ophef over. Voor passagiers zal zo’n reisje in de toekomst namelijk 200.000 tot 250.000 Amerikaanse dollar kosten.

Hoe laat vliegt Jeff Bezos?

Om 15.00 uur Nederlandse tijd vliegt Jeff Bezos naar de rand van de ruimte, samen met de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen. De livestream van Blue Origin volgt de hele vlucht. De vlucht zelf duurt elf minuten. Bezos en Daemen zullen zo’n drie minuten gewichtloos zijn.

Wat kost ruimtereis Oliver Daemen?

Het prijskaartje van dit ritje van ongeveer tien minuten is onbekend, wel weten we dat de hoogste bieder van een veiling 28 miljoen dollar (23 miljoen euro) bood. Deze rijke winnaar was echter nu te druk en gaat een andere keer mee, waarna de keuze op Oliver viel als enige betalende passagier.

Hoeveel euro kost het om naar de maan te gaan?

Een retourtje maan kost voor iemand van 100 kilo ongeveer 3,6 miljoen euro. Een retourtje maan is alleen niet goedkoop. “Je betaalt voor elke kilo die vanuit de aarde gelanceerd wordt ongeveer 36.000 euro.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven